İşaret dili ile din eğitimi başladı

İşaret dili ile din eğitimi başladı

Mardin Müftülüğü işitme engelli vatandaşlar için işaret dili ile din eğitimi vermeye başladı.

Ayhan Yücesoy Kız Kur’an Kursu'nda başlayan işaret dili ile din eğitimi kursuna kayıtlar devam ediyor.

Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, işitme engelli vatandaşlar için işaret dili ile din eğitimi vermeye başladıklarını belirterek, işaret diliyle hazırlanan Türkiye’nin ilk, dünyanın en kapsamlı dini kavramlı sözlükleri kitabını çıkardıklarını kaydetti. İslam coğrafyasında daha önce 'Türk İşaret Dili Dini Kavramlar Sözlüğü' oluşturulmadığını belirten Müftü Dursun Ali Coşkun, bu çalışmayla şimdiye kadar ihmal ettikleri işitme engelli vatandaşlara din eğitimini gönül huzuru içerisinde vermiş olacaklarını söyledi.

Sadece Hristiyan camiasında Hristiyan dini kavramları bulunduğunu ifade eden Coşkun, " Başkanlığımız çeşitli araştırmalar yaptı. Peygamber işaretini incelediğimizde herkesin yaptığı işaret Hazreti İsa'yı işaret ediyor. İslam dünyasında bu kavramlar yok. Diyanet İşleri Başkanlığı İslam dünyasına cevap verebilecek şekilde sözlük oluşturdu, ama bu bir İslam dini işaret kavramlar sözlüğüdür. İslam'a ait dini kavramlar sözlüğünün en kapsamlı ve altyapısı sağlam çalışmasını Türkiye yapmış oldu.” şeklinde konuştu.

Yapılan bu çalışma, işaret diliyle hazırlanan Türkiye’nin ilk, dünyanın en kapsamlı dini kavramlı sözlüklerinden birisi olma özelliğini taşıdığına dikkat çeken Coşkun, "Bu sayede işitme engelli bireylerin dini algılarında farkındalık oluşacak ve dini pratikleri yerine getirme sırasında kendilerine yardımcı olacaktır. Sadece işitme ve konuşma engelliler değil, onların yakınları ve eğitimleri ile ilgilenen kimseler de bu sözlükte yararlanacaklardır. Son olarak evinde, ailesinde, çevresinde böyle bir engeli olan vatandaşlarımızın din eğitimlerinden mahrum bırakmamak, dini duygularına katkı sunmak için onları açtığımız bu kursa davet ediyoruz.” diye sözlerini tamamladı.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.