İşadamlarına vize kolaylığı

İşadamlarına vize kolaylığı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği ile Fransa Türkiye Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu arasında MÜSİAD üyesi iş adamlarına vize kolaylığı sağlayacak protokol imzalandı.

Fransız Sarayı'nda gerçekleştirilen protokol imza törenine MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, Fransa Türkiye Büyükelçisi Laurent Bili, Fransa İstanbul Başkonsolosu Muriel Domenach, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Ümit Kiler, MÜSİAD Uluslar arası İlişkiler Komisyonu Başkanı Ahmet Selvi, MÜSİAD Uluslar arası İlişkiler Komisyonu Başkan Yardımcıları Zeki Güvercin, Can Tülümen, MÜSİAD Yurt dışı Teşkilatlanma komisyonu Başkanı Alper Esen katıldı.

İmzalarından ardından protokole ilişkin açıklama yapan Olpak, Türk iş adamlarına Fransa'nın sağlayacağı Schengen vize kolaylığından MÜSİAD üyelerinin yararlanabileceğini, sunulan bu kolaylığın yanlış kullanılmasını önlemek adına kendilerinin de başvuruları titizlikle inceleyeceğini söyledi.

'Ekim ayında MÜSİAD Lyon şubesi açılacak'

Başvuruların, iş dışında turistik amaçlarla ve MÜSİAD üyelerinin ailelerini de kapsayacağını söyleyen Olpak, Fransız Kanunları'na göre kurulan MÜSİAD Paris'in ardından Ekim ayı ortalarında da MÜSİAD Lyon'un açılışını gerçekleştireceklerini aktardı. Protokolün bugün itibariyle hayata geçirildiğini ve herhangi bir süresinin bulunmadığını ifade eden Olpak, iki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılmasına katkı sağlayacağı değerlendirmesinde bulundu.

'Koalisyon görüşmelerini bekleyip görmek gerekir'

Bir gazetecinin, koalisyon kurulması yönündeki sorusuna Olpak, bugün başlayan koalisyon görüşmelerine ilişkin daha önce yaptıkları açıklamaların geçerliliğini yitirecek bir verinin mevcut olmadığını, dolayısıyla bekleyip görmek gerektiğini dile getirdi.

'AB ile Yunanistan şu an ekonomik koalisyon yapıyor'

Yunanistan'ın içinde bulunduğu durum hakkında değerlendirmede bulunan Olpak, “Geçtiğimiz hafta içinde bana yurtdışından çok önemli bir kurumun bir yetkilisi geldi. Konu Türkiye'ye geldi kendisine 'Türkiye ile ilgili ne düşünüyorsunuz?' dedim, 'Türkiye zor, konuşmamayı tercih ederim' dedi. 'O zaman size Yunanistan'ı sorayım' dedim, 'Yok, yok! Türkiye'yi konuşmayı tercih ederim' dedi. Yunanistan'daki durum bu yani. Şu an kötünün iyisini yaparak gitmeye çalışıyorlar. AB'de daha büyük bir bedel ödememek için karşılıklı koalisyon, anlaşma yapıyorlar. AB ile Yunanistan şu an ekonomik koalisyon yapıyor ” diye konuştu.

'Fransa'nın Türkiye Büyükelçisi Brezilya'ya atandı'

Fransa'nın Brezilya Büyükelçiliği'ne atanması nedeniyle, Türkiye'deki görevi sona erecek olan, Fransa'nın 85'inci Türkiye Büyükelçisi Laurent Bili, işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu gibi işbirliklerinin daha fazla yapılması gerektiğini, iş adamlarının yanı sıra, Türk turist ve öğrencileri de Fransa'da görmekten mutluluk duyacaklarını kaydetti.

Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.