İş yerinde sosyal medyadayız

İş yerinde sosyal medyadayız

Bir iş bulma sitesinin yaptığı araştırmaya göre sosyal medya bizi iş yerinde yalnız bırakmıyor.

Ankete katılanlar "Mesai saatlerinde iş dışı konulara eğilimi anlamak için sorulan internette en çok hangisine vakit harcıyorsunuz?" sorusuna "Sosyal medyaya bakıyoruz" yanıtını verdi.
 
İş bulma sitesi Secretcv.com mesai saatlerindeki sosyal medya kullanım alışkanlıklarını belirlemek için bir araştırma yaptı. 19 Kasım–10 Aralık 2014 tarihleri arasında yapılan anket çalışmasına 11.300 aday katıldı. Anket sonuçları hayatımızın her alanında olan sosyal medyanın mesai saatlerinde de bizi yalnız bırakmadığını ortaya koyar nitelikte.
 
Sosyal medyada en çok neyi takip ediyorsunuz? Sorusunun sorulduğu adaylar, %48 ile “işimle ilgili gruplar ve sayfalar” yanıtını verdi. “Arkadaşlarımı” takip ediyorum diyen aday sayısı %25 olurken, “Moda,Trendler ve Hobiler”le ilgili sayfaları takip edenler %24 oldu. %3’ü ise “Ünlüler ve hayran olduğum kişileri” takip ediyorum yanıtını verdi. Bu sonuçlarda gösteriyor ki yoğun iş temposundan nefes almak isteyen adaylar soluğu sosyal medyada alıyor. 
 
Adaylara, “Mesai saatlerinde iş harici konularla ilgili internette kaç saat vakit geçiriyorsunuz?” diye sorulduğunda ise %53’ü 0 ila 1 saat yanıtını verdi. İnternette 1 ila 3 saat geçiren adayların oranı %30 olurken, 3 saatten daha fazla internette zaman harcayan adayların oranı %17 oldu. 
 
Mesai saatlerinde iş dışında en çok haberlere ve sosyal medyaya bakıyoruz…
 
Mesai saatlerinde iş dışı konulara eğilimi anlamak için sorulan internette en çok hangisine vakit harcıyorsunuz sorusuna ise adaylar, %54 ile “haberler”, %35 ile “sosyal medya” yanıtını verdi. Adayların sadece %7’si “alışveriş yapıyorum” derken, %4’ü de “dizi izliyorum” dedi.
 
Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.