İş dünyasından İİT'nin Kudüs kararına destek

İş dünyasından İİT'nin Kudüs kararına destek

MÜSİAD Genel Başkanı Kaan ve TÜMSİAD Başkanı Yaşar Doğan, İİT Olağanüstü Zirvesi'nde alınan "Doğu Kudüs Filistin'in başkentidir" kararını desteklediklerini bildirdiler.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Olağanüstü Zirvesi'nde alınan "Doğu Kudüs Filistin'in başkentidir" kararını sonuna kadar desteklediklerini bildirdi.

Kaan, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak kabul etmesine karşı bir araya gelen İİT Olağanüstü Zirvesi hakkında yazılı bir açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla İstanbul'da düzenlenen İİT Olağanüstü Zirvesi'nin, Kudüs'ün sahipsiz olmadığını tüm dünyaya bir kez daha gösterdiğini vurgulayan Kaan, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ün "İsrail'in başkenti" olarak kabul edilmesine yönelik aldığı kararın, tarihe kara bir leke olarak geçtiğini ifade etti.

ABD'nin, bu kararıyla Filistin konusunda tarafını açıkça belli ettiğini ve "hakem ülke" olma vasfını tümüyle yitirdiğine dikkati çeken Kaan, şunları kaydetti:

"Bu durum karşısında, Kudüs meselesine hassasiyetle yaklaşan tüm İslam ülkelerinin, İstanbul'da düzenlenen zirveyle bir araya gelmesi, yıllardır umutla beklediğimiz vahdet arayışının ilk tohumları olmuştur. İİT Olağanüstü Zirvesi ile Kudüs'ün, Filistin'i kan gölüne çeviren İsrail'in eline bırakılmayacağı gür bir sesle ifade edilmiştir. ABD'nin dünya barışını sarsan bu yaklaşımına karşı İslam ülkelerinin bir araya gelmesi, bölgesel huzurun ve adaletin sağlanması adına çok önemli bir gelişme olmuştur. Şu bilinmelidir ki zalimin zulmüne karşı, mazlumun yanında yer almamak ve yapılanlar karşısında sessiz kalmak, zulme göz yummak demektir. Kudüs'e bu zor zamanlarında destek çıkmak Müslümanların en temel görevlerinden biridir."

MÜSİAD Genel Başkanı Kaan, "Müslüman iş insanları olarak bizler, İİT Olağanüstü Zirvesi'nde alınan 'Doğu Kudüs Filistin'in başkentidir' kararını sonuna kadar destekliyor ve var gücümüzle zalimlerin karşısında yer aldığımızı bir kez daha ifade ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"Kudüs, işgalcilerin değil Filistin'in başkentidir"
Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Başkanı Yaşar Doğan ise hem İİT Olağanüstü Zirvesi'nin ardından yayımlanan İstanbul Deklarasyonu'nda hem de TBMM Genel Kurulu'nda üç parti tarafından imzalanan bildiride, tüm dünya devletlerinin Doğu Kudüs'ü Bağımsız Filistin Devleti'nin başkenti olarak tanımaya davet edilmesinin büyük öneme sahip olduğunu belirtti.

Doğan, "Kudüs ve dolayısıyla Müslüman dünya üzerine oynanan kanlı oyuna karşı Türkiye'den yükselen ses tarihi bir niteliktedir. Müslümanların ilk kıblesi, İslam'ın üçüncü en kutsal mabedi olan Mescid-i Aksa'nın yer aldığı Kudüs'ün kutsiyetinin ve tarihi statüsünün muhafazası tüm Müslümanlar açısından hayati bir öneme sahiptir." ifadelerini kullandı.

Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın uluslararası hukukun ve tüm insanlığın koruması altında olduğuna işaret eden Doğan, "İsrail işgal ettiği tüm Filistin topraklarını terk etmelidir. İnsanlık onuruna sahip, hukukun üstünlüğüne inanan, vicdani muhasebesini kaybetmemiş herkes dile gelmeli, harekete geçmeli, elini taşın altına koymalı ve dünyanın geleceği için bu hakikatleri haykırmalıdır. Kudüs, işgalcilerin değil Filistin'in başkentidir." 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.