İş başvurusuna yanıt: Müslüman olduğunuz için, üzgünüz

İş başvurusuna yanıt: Müslüman olduğunuz için, üzgünüz

​Hindistan'da Müslüman bir genç, iş başvurusu yaptığı şirketten "Müslüman olduğu" gerekçesiyle red cevabı aldı

Hindistan'da Müslümanlara yönelik ayrımcılıklara bir yenisi eklendi. Bir genç iş başvurusu yaptığı şirketten red cevabı aldı, cevap mailinde red gerekçesinin gencin dini olduğu belirtildi. Şirket, Müslüman çalıştırmadıklarını ve iş başvurusunu reddettiklerini belirtti.

Hindistan'da yüksek lisans eğitimini tamamlamış bir Müslüman genç olan Zişan Ali Han, ülkede elmas ihracatı yapan Hare Krsihna Export PVT. Ltd. şirketine iş başvurusunda bulunduğunu belirtiyor. Han, kendisine 20 dakika sonra maille dönüş yapıldığını ve mailde şu ifadelerin yer aldığını söylüyor, "Başvurunuz için teşekkür ederiz. Üzülerek belirteyim ki biz sadece Müslüman olmayan çalışanları kabul ediyoruz."

Ali Han, maili ilk gördüğünde büyük şaşkınlık yaşadığını ve kendisine şaka yapıldığını düşündüğünü ifade ediyor ve keşke başka bir gerekçeyle reddetselerdi diyor. Müslüman genç bu olay sosyal medya hesabı üzerinden paylaşmasının ardından şirkete tepkiler artmaya başladı.

ŞİRKET GERİ ADIM ATMAK ZORUNDA KALDI

Olayın duyulmasının ardından şirketin üst düzey yöneticilerinden Mahendra S. Deshmukh bir özür açıklaması yaptı. Deshmukh açıklamasında, "Şirketimiz iş başvurusunda bulunan kişiler arasında cinsiyet, kast veya din ayrımı yapmıyor. Bu konuda neden olduğumuz incinmeden dolayı derin üzüntü duyuyoruz. Bu yanlış maili çalışma arkadaşlarımızdan Bayan Dipika göndermiş. Kendisi şirketimizde çalışmaya daha yeni başladı ve hala eğitim sürecinde" ifadelerini kullandı.

Sabah

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum