İrtica TSK'dan atılma sebebi olmaktan çıktı

İrtica TSK'dan atılma sebebi olmaktan çıktı

İrticai faaliyet gibi gerekçelerle Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ayrılması sisteminde köklü değişiklik yapıldı

Risale Haber-Haber Merkezi

TSK’dan ayırma cezası ile ilgili karar vermek üzere Genelkurmay Başkanlığı ile kuvvet komutanlıkları, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda birer yüksek disiplin kurulu oluşturuldu.

Milliyet'in haberine göre, Türk siyasetinde uzun yıllar tartışmalara neden olan, Ak Parti iktidarı döneminde Başbakan ile Milli Savunma Bakanı’nın şerh düştüğü Yüksek Askeri Şûra kararı ile askeri personelin ahlâksızlık, bölücülük ve irticai faaliyet gibi gerekçelerle Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) ayrılması sisteminde köklü değişiklik yapıldı. Yeni çıkarılan yönetmelikle TSK içinde ayırma yetkisine sahip yeni yüksek disiplin kurulları oluşturulurken; Yüksek Askeri Şura’ya (YAŞ) gönderilecek dosyalarla ilgili hüküm içeren düzenleme yürürlükten kaldırıldı.

‘İrticai’ ifadesi çıkarıldı

Yüksek disiplin kurulları tarafından verilen TSK’dan ayırma cezalarına karşı Askeri Yüksek İdare Mahkemesi’ne iptal davası açılabilecek. Subay Sicil Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile de, eski yönetmeliğini “Disiplinsizlik veya Ahlâki Durum Nedeniyle Ayırma” konusunu düzenleyen 91. ve 92. maddeleri yürürlükten kaldırıldı.

91. maddede TSK’dan ayırma nedenleri arasında, “Tutum ve davranışları ile yasa dışı siyasî, yıkıcı, bölücü, irticaî ve ideolojik görüşleri benimsediği, bu gibi faaliyetlerde bulunduğu veya karıştığı anlaşılanlar” hükmü de yer alıyordu.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum