İrlanda'yı vuracak Kasırga için İslam Merkezi de harekete geçti

İrlanda'yı vuracak Kasırga için İslam Merkezi de harekete geçti

ABD'yi ve Amerika kıyılarını kasıp kavuran Fırtınıların bir benzeri İrlanda ve Birleşik Krallık kıyılarına doğru yaklaşıyor. Yeni bir felaket öncesi elini taşın altına sokan yine ilk olarak Müslümanlar oldu.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Amerika Birleşik Devletleri'ni vuran Irma ve Harvey kasırgaları, etkili olduğu Florida ve Teksas'da Müslüman algısını değiştirmişti. Müslüman karşıtı olarak bilinen bu eyaletler, kasırga sırasında halka ilk yardım eli uzatanın Müslümanlar olması nedeniyle bir anda Müslümanlar için övgü dolu sözler ile karşımıza çıkmıştı.

İlgili Haber için tıklayınız: Kasırgadan sonra Müslümanlara övgüler yağdırmaya başladılar

Dünya bu iki kasırganın şokunu yeni atlatmışken, Atlantik Okyanusunda oluşan 10. kasırga bu kez de Birleşik Krallık topraklarını tehdit ediyor. Alınan bilgilere göre İrlanda bu kasırgadan en çok etkilenen ülke olacak.

Yeni bir felaket öncesi ilk sorumluluk alanlar ise yine Müslümanlar oldu. Ophelia adı verilen bu Kasırga, İrlanda kıyılarına ulaşmadan önce Dublin'de bulunan İslam Merkezi kasırgadan etkilenen herkese kapılarını açık tutacağını ilan etmiş durumda.

İslam Merkezi'nin liderlerinden olan Malek Madani, yaklaşan kasırga öncesi hazırlıklarından şu şekilde bahsetti;

"Yemek ve çorbamız hazır. Kasırgadan etkileneceklere dağıtacağız. Kapasitemizin üzerinde yatak hizmeti de sağlayacağız. Yetmezse yardım kuruluşları da desteğe hazır. Kasırgada İslam Merkezi aynı zamanda toplanma merkezi olacak"

İrlandalı İslam Kültür Merkezi Facebook hesabı üzerinden de duyuru yaptı ve şunları yazdı: "Lütfen, özellikle fırtınanın vurduğu andan sonra herkesin yanında kalın. Yaşlı ve korunmasız komşularınızı kontrol edin ve kutularınızın ve diğer uçurulabilir diğer öğelerin güvenceye alınmasını veya içeri sokulmasını sağlayın."

Malek Madani, ülkedeki diğer dini veya sosyal merkezlerin de aynı hareketi yapmasını istiyor. Böyle büyük felaketlerde ayrımcılık yapılmaması gerektiğini belirten Madani, bir arada durmanın bu tür felaketleri atlatmaktaki en önemli unsur olduğunu düşünüyor.

İndependent'in haberine göre Ophelia Kasırgası Birleşik Krallık'ın 1980'den beri yaşadığı en büyük felaket olacak. 1980'de benzer bir kasırga ile vurulan Birleşik Krallık kıyıları o dönem 12 can kaybı ile sarsılmıştı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.