Irkçılıktan öte din düşmanlığı

Irkçılıktan öte din düşmanlığı

TAVAK Başkanı Prof. Dr. Faruk Şen, Almanya’da başlayıp tüm Avrupa’ya yayılmaya başlayan Müslümanlara yönelik saldırıların ırkçılıktan öte din düşmanlığı olduğunu söyledi. Şen, saldırıların hiçbir şiddet olayına bulaşmamış Müslümanları hedef aldığını ifade

Almanya’da son yıllarda artış gösteren Müslümanlara yönelik saldırıların muhafazakar insanları tedirgin ettiğini belirten Türk Alman Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı (TAVAK) Başkanı Prof. Dr. Faruk Şen, “Almanya’da başlayarak Avrupa’ya yayılma eğilimi gösteren Müslümanlara yönelik saldırılar ırkçılıktan öte, din düşmanlığı olarak değerlendirilmelidir” dedi. Prof. Şen, şiddet yanlılarının desteklediği İslam’a Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGİAD) girişiminin bütün Avrupa da hızla yayılmakta olduğunun da altını çizdi.

ŞİDDETE BULAŞMAMIŞ OLANLAR HEDEFTE

Almanya’da yaşanan ırkçı saldırıların bütün yabancıları kapsamadığını belirten Prof. Şen, serbest dolaşım ile birlikte Almanya’daki yabancı ülke vatandaşlarının sayısında önemli bir artış olmasına rağmen, tepkinin sadece Müslümanlara yönelik olduğunu ifade etti. Saldırganların daha çok Almanya da yaşayan ve bugüne kadar hiçbir şiddet olayına bulaşmamış insanları hedef seçtiklerini anlatan Şen, “İsveç ve Hollanda hükümetleri, ülkelerinde yaşayan Müslümanlara karşı çok ılımlı yasalara sahipti. Ancak son aylarda Müslümanları hedef alan gösterilerin Avusturya, İsviçre, Hollanda gibi ülkelere de yayıldığını görüyoruz” dedi.

CAMİ DERNEKLERİ GÜÇLENİYOR

“Bu durum, bu ülkelerde de Müslümanlara ve dini mekanlara yönelik saldırlar olabileceğinin sinyallerini veriyor” diyen Şen, Avrupa’da yaşayan 21 milyon Müslümana yönelik yabancı tepkisinin arka planında bu ülkelerde İslam dininin güçlenmesinin yattığını söyledi. Prof. Dr. Faruk Şen, Almanya’daki İslam karşıtlarının ‘Protestan kilisesi fakirleşirken cami dernekleri zenginleşiyor’ diyerek, ‘din elden gidiyor’ mesajı verdiklerini ve halkı Müslümanlara karşı kışkırttıklarını ifade etti.  

Diyanet harekete geçmeli

TAVAK Başkanı Prof. Dr. Faruk Şen, Türkiye’nin Müslümanlara yönelik saldırıların gerçekleştiği ülkelere Dışişleri Bakanlığı kanalıyla olaylardan duyduğu rahatsızlığı bildirmesi gerektiğini söyledi. Prof. Şen, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Almanya, İsveç, Avusturya gibi ülkelere giderek endişeleri yetkililere anlatması gerektiğini belirtti. “İslam İşbirliği Teşkilatı saldırılarla ilgili ciddi bir girişim başlatmalıdır” diyen Şen, “Türkiye’den 12 ve AB’den 12 milletvekilinin Şubat ayında yapacakları karma toplantıda Avrupa ülkelerinde Müslümanlara yönelik artan saldırılar ele alınmalıdır. AB’ye baskı yapılarak, 2017 yılı ‘İslam Düşmanlığına Karşı Savaş Yılı’ ilan edilmelidir” şeklinde konuştu.

Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.