Irkçılık Avrupa'yı kaosa sürükleyecek

Irkçılık Avrupa'yı kaosa sürükleyecek

Middle East Eye'ın editörü Hearst, Avrupa’da yaklaşık 9 milyon Müslüman'ın yaşadığını belirterek, "Çözüm üretilmezse korkarım ırkçılık Avrupa'yı kaosa sürükleyecek." dedi

El Şark Forum 2017 İstanbul Buluşması'na katılan uzmanlar, Avrupa'da Müslüman karşıtı söylemler, AB'de gelişecek muhtemel krizleri ve yeni Amerikan yönetimin Ortadoğu politikası ve bunun Türkiye'ye etkileri konularını, AA muhabirine değerlendirdi.

"Bu insanları susturamazsınız"

Middle East Eye'ın editörü ve Guardian gazetesinin eski dış politika başyazarı David Hearst, Avrupa'da yaşayan Müslümanların gücünün hafife alınamayacağını, Müslümanların hali hazırda Avrupa’daki en kalabalık nüfus olduğuna dikkati çekerek, "Bu insanları susturamazsınız." diye konuştu.

Şu an Avrupa'daki tüm aşırı sağcı hareketlerin Müslümanlara karşı yoğun bir düşmanlık beslediğini dile getiren Hearst, "Ve bu düşmanlık her geçen gün büyüyerek devam ediyor. Çözüm üretilmezse korkarım ırkçılık Avrupa'yı kaosa sürükleyecek." ifadesini kullandı.

"Yakın vadede Avrupa’da ciddi banka krizleri"

Hearts, yakın zamanda dünyada ve Avrupa’da ciddi şoklar yaşanabileceğini savunarak, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılması ile bu kopuşun durmayacağını, İtalya başta olmak üzere birçok ülkenin birlikten ayrılabileceğini öne sürdü.

Avrupa Birliği'nde yaşanabilecek en önemli şoklardan birinin ise demokrat ve sosyal demokrat hükümetlerin yaşayacağı hezimetler olacağı görüşünü paylaşan Hearts, "Yakın bir gelecekte Avrupa Birliği, Şangay Beşlisi’nin karşısında tamamen eriyecek. Dünyada enerji ticareti konusunda artık Şangay Beşlisi söz sahibi olacak. Ayrıca ben yakın vadede Avrupa’da ciddi banka krizlerini de bekliyorum." değerlendirmesini yaptı.

"ABD Türkiye’nin Rakka konusundaki endişelerini gidermek zorunda"

Uluslararası Kriz Grubu New York Ofisi Direktörü Richard Atwood ise Suriye’de, Türkiye ile ABD arasında PYD ile çalışma konusunda birtakım uzlaşmazlıklarını bulunduğunu belirtti.

Türkiye’nin, Suriye’nin Rakka kentinin DEAŞ güçlerinden temizlendikten sonra kontrolün hangi güçlerin eline geçeceği konusunda endişeleri olduğunun altını çizen Atwood, ABD’nin Türkiye’nin Rakka konusundaki endişelerini gidermek zorunda olduğunu söyledi.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.