Irkçı Wilders İslamiyet'in yükselişinden çok korkuyor

Irkçı Wilders İslamiyet'in yükselişinden çok korkuyor

Hollandalı Irkçı siyasetçi Geert Wilders yine gündemde. Avrupa'da İslam Nüfusu ile ilgili yayınlanan bir istatistik, ırkçı ve Müslüman düşmanı siyasetçi Wilders'a uzun bir yazı yazdırdı.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Geert Wilders'ın Breitbart'ta yayınlanan yazısı, kendisinin Müslüman Düşmanlığını ispatlarken, Avrupa'da Müslüman sayısının artmasının Wilders'ı nasıl korkuttuğunu da gözler önüne serdi.

Wilders, geçtiğimiz hafta yayınlanan ve çok ses getiren, ünlü ABD'li araştırma şirketi PEW'in Avrupa'daki Müslüman nüfusunun artışına dair verdiği verilere değiniyor. 

 

İlgili haber için tıklayınız: Avrupa'da Müslüman nüfusunun artışı geri dönülmez noktada

PEW'in Avrupa çapında geniş kapsamlı olarak yaptığı araştırmaya göre, Avrupa'da kaçak göç akımı dursa dahi, 2070 yılına gelindiğinde Müslümanlar Avrupa nüfusunun yüzde 11'ini oluşturacak.

Araştırmada ayrıca bu yıllarda İsveç nüfusunun yüzde 30'unun, Almanya'nın yüzde 19'unun, İngiltere'nin yüzde 17'sinin ve Irkçı Wilders'ın memleketi Hollanda'nın yüzde 15'inin Müslüman olacağı tahmin ediliyor.

Rakamların bu derece fazla olması Müslüman düşmanı siyasetçiyi de harekete geçti. Ünlü haber sitesi Breitbart'a yazan Wilders, yine Müslümanlara öfke kusarak hem kendi karakterini, hem de Müslümanlara karşı olan korkusunu ortaya çıkardı.

İslam'ın yaygınlaşması Avrupa için kötü bir haber

Wilders'a göre bu araştırmalar artık Müslümanların her yerde mevcut olduğunu giderek çoğaldığını gösteriyor. Bu da Avrupa'nın kendi değerlerini ve kültürlerini kaybedeceği anlamına geliyor. Wilders'ın iddialarına göre bu Avrupa'da suç oranının yanı sıra, Yahudi düşmanlığı olarak tanımlanan Anti-Semitizm'in de yükseleceği anlamına geliyor.


Daha fazla İslam, daha fazla şiddet ve hoşgörüsüzlük demektir

Wilders'ın asılsız iddialar ve iftiralar içeren yazısında İslamiyet'e dair asılsız iddialar da yerini alıyor. Kamuoyunu Müslümanlara karşı kışkırtma amacı taşıdığı açıkça belli olan yazıda, sözde İslam tehlikesinden kurtuluş yolu olarak Avrupa'nın göç konusuna şimdikinden de fazla eğilmesi, Müslümanlar ile ilgili politikaların değişmesi gibi çözüm yolları yer alıyor.

Wilders, yazısında sıkça Avrupa'dan Hristiyan-Yahudi ve Hümanist uygarlığı diye bahsederek de Müslümanları kesinlikle dışarda bırakmanın yanı sıra, Irkçılıktan en çok zararı görmüş diğer kesimlere de göz kırpıyor.

Müslüman Göçmenler refahımızı elimizden alıyor

Wilders, 2010-2016 yılları arasında tüm göçmenlerin yüzde 53'ünün Müslüman olduğunu, bu insanların Avrupa refahını tamamen baskıladığını söylüyor. Ayrıca Wilders'a göre sorun bununla da sınırlı değil. Şu an Afrika Kıtası genelinde 1.2 Milyar insan yaşadığını belirten Wilders, Afrikalıların üçte birinin de Avrupa'da yaşamak istediğini ve buralardan da yaklaşan bir tehlike olduğunu söylüyor.

Yazısını ironik bir şekilde cesaret ile ilgili tespitlerle bitiren Wilders, Müslümanlardan alenen korktuğunu ilan eden yazısını Winston Churchill'in  "Cesaret en büyük erdem çünkü geri kalanı garanti ediyor" sözleri ile bitiriyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum