Irkçı saldırıya uğrayan İmam'dan duygulandıran mektup

Irkçı saldırıya uğrayan İmam'dan duygulandıran mektup

Bindiği bir trende ırkçı saldırıya uğrayan İmam, yıllardır İslamiyet'in barış dini olduğunu anlatmaya çalışıyordu.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- İmam Hafid Muhammed Ehsan Ullah, Londra'da bir Müslüman Etik ve Ahlak Okulu'nda dersler veriyordu. Çalışmaları sadece bununla sınır kalmayan Ullah, İngiltere'de pek çok farklı yeri ziyaret ederek DEAŞ gibi terör örgütlerine karşı Müslümanları ve diğer toplulukları bilinçlendiriyor, ayrıca yaptığı kampanyalar ile hayır işlerine vesile oluyordu.

Pek çok kişinin örnek olarak gösterdiği İmam Ehsan Ullah, bu konferanslarından birine tren vasıtası ile yolculuk yaparken ummadığı bir olay ile karşılaştı. Farringdon'dan geçtiğimiz Cumartesi günü trene binen İmam, yanı boş olan iki kişilik koltuğundan, iki bayanın birlikte oturması için kalktı ve bir başka erkek yolcunun yanına oturdu. Her zamanki gibi Kur'an-ı Kerim okurken bir yabancının kötü bakışlarına maruz kaldı. Ullah, başlangıçta bu adamın bakışlarını umursamamayı, hatta gülümseyerek karşılık vermeyi tercih etti. Fakat yabancı adam ayağa kalktı ve birden bire kendisine bağırmaya başladı. Yabancı adam, İmam Ullah'a, İngililz askerlerinin Irak ve Afganistan'da Müslümanlar tarafından öldürüldüğünü ve Müslümanların 'katil' olduğunu söylemeye başladı.

İmam ise sakince yanıt vermeye çalışsa da adamın öfkesi bir türlü dinmiyordu. Olaylar bir süre sonra çevredekilerin devreye girmesi ile yatıştı. Fakat bu olay İmam Ullah'ı bir hayli üzmüştü. 

İmam Ullah, İngiltere'de Facebook üzerinden DEAŞ karşıtı videolar yayınlaması ve insanlara İslamiyet'in barış dini olduğunu belirtmesi ile bir hayli ünlü bir sima. Kendisi sıkça İngiliz halkının özünde iyi olduğunu, fakat bir takım şer güçlerinin halkı Müslümanlara karşı kışkırtarak anarşi çıkarmak istediğini de belirtiyor.

Hafid Muhammed Ehsan Ullah, bütün bu olayların kamuoyunda da duyulması üzerine İngiltere'deki tüm kesimlere hitaben bir mektup yazdı. Mektupta şu ifadeler yer aldı;

"Görünüş olarak klasik imam elbiseleri ile dolaşıyorum. Bu benim tercihim. Toplum da beni bu şekilde tanıyor. Fakat kıyafetlerim dışında, doğru ve düzgün davranışlar ile de İslam Toplumu'nu temsil etmeye çalışıyorum. Bana saldıran kişi muhtemelen dış görünüşüme kışkırtılmış bir kişi. Ben kendisini anlayabiliyorum. Belli ki yoğun hayat temposu içinde sinirleri gerilmiş. Kendisini asla suçlu bulmuyorum. Onunla konuşmayı denedim. Bununla birlikte, söylediğim kelimeyi dinlemeye ya da sindirmeye hazır değildi. Kelimenin tam anlamıyla bir tuğla duvarla konuşmak gibiydi.

"Başıma gelenler sırasında pek çok kişi sessiz kalmayı tercih etti. Bu nedenle bu mektubu kaleme almaya karar verdim.

"Bu topraklara 2010 yılında geldim. Gelirken pek çok kişi bana rengim, görünüşüm ve sakalım nedeniyle İngiltere'de tutunamayacağımı söyledi. Ben ise onlara İngiltere halkının iyi insanlardan oluştuğunu, İngiltere'nin de özgürlükçü bir ülke olduğunu söyledim.

"Arkadaşlarımın beklediği olmadı. Havalimanında ayrımcılığa uğramadım. 8 yıl boyunca hiç uğramadım. Ben de kıyafetlerimi ve görünüşümü bu nedenle değiştirmedim.

"Fakat son zamanlarda bu değişti. Artık kendimi rahatsız hissetmeye başladım. Eski hoşgörü ortamının kalmadığını zaten fark ediyordum. Bazen toplu taşıma araçlarında; "Müslümanlar neden bizden nefret ediyor?" gibi afişlere rastlıyordum. Müslüman bir lider olarak buna aşırı derecede içerliyordum.

"Biliyorum ki Müslümanlar içinde de hastalıklı ideolojiler taşıyan insanlar mevcut. Fakat ısrarla anlatmak istediğim şu ki; Bu insanlar benim dinimi ve kitabımı temsil edemez. İslamiyet asla katliamı, haksız yere savaşmayı emretmez. Bu insanlar, bu örgütler en çok Müslümanlara zarar veriyor. DEAŞ, El Kaide, Boko Haram.... Bu örgütlerin katliamlarının yüzde 90'ı Müslümanlara yönelik.

Ben bu örgütlere karşı sosyal medyada harekete geçen İmamlardan biriyim. Haliyle bu tür saldırılara en çok ben üzülüyorum. Fakat bu algı oyunlarına gelmezsek, bu örgütlerin de ekmeğine yağ sürmeyiz, değil mi? Korkuya direnmeli ve sevgiye dönüştürmeliyiz."

Metro'nun haberine göre İmam'ın bu mektubu büyük beğeni topladı ve binlerce kez paylaşıldı. İngiltere'deki Müslüman topluluk mektubu son derece duygu yüklü buldu ve dertlerini bu kadar güzel ifade ettiği için İmam Ullah'a teşekkürlerini iletti.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum