Irkçı reklam yayınlayan firmadan özür

Irkçı reklam yayınlayan firmadan özür

Çinli firma siyahi bir gencin çamaşır makinesinden Asyalı olarak çıktığını gösteren reklam nedeniyle özür diledi

Çin'de yayınladığı ırkçı reklam filmiyle tepki çeken firma özür diledi.

Çamaşır makinesi deterjanı üretimi yapan Çinli "Shanghai Leishang" adlı firma, yaptığı açıklamada, ırk ayrımcılığından kaçındıklarını ve bu tarz şeyleri şiddetle kınadıklarını belirtti.

Reklam filminin tartışmaya neden olduğu için üzüntü duyulduğu ifade edilen açıklamada, tartışmaya neden olan içerikle ilgili sorumluluktan kaçılmayacağı kaydedildi.

Açıklamada, "Reklamın yayılması ve medyanın olayı büyütmesi nedeniyle sebep olduğumuz zarardan dolayı Afrikalılardan özür diliyoruz. Tüm içtenliğimizle halkın ve medyanın bunu büyütmeyeceğini umuyoruz." ifadesi kullanıldı.

Ülkede sosyal medyada mart ayında yayınlanan ve bu hafta artan tepkiler nedeniyle kaldırılan reklam filminde çamaşırları yıkanması için makineye atan kadının yanına siyahi bir genç yaklaşıyor. Elinde bir kutu boya ve boya fırçası olan gencin, kıyafetlerinde ve yüzünde boya lekeleri olduğu görülüyor. Kadının ağzına deterjan kapsülü koyduktan sonra çamaşır makinesine attığı genç, yıkandıktan sonra kıyafetleri ve yüzü temizlenmiş, açık tenli bir Asyalıya dönüşüyor.

 

Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.