'Irgat çadırı'nda iftar telaşı

'Irgat çadırı'nda iftar telaşı

Niğde'de gün boyu tarlalarda çalışan mevsimlik tarım işçileri, akşam olunca iftar sofralarını hazırlamak için çadırlarında tatlı bir telaşa koyuluyor.

Niğde'de, aralarında Suriyelilerin de bulunduğu mevsimlik tarım işçileri, kısıtlı imkanlarıyla barındıkları çadırlarında iftar yapıyor.

Yaklaşık 2 ay önce merkeze bağlı Yeşilova beldesine Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden gelen yaklaşık 350 kişi, çadırlarda barınıp tarlalarda çalışarak geçimlerini sağlıyor. 

İşlerinin zorluğu ve sıcak havaya rağmen oruçlarını aksatmamaya çalışan mevsimlik işçiler, tarlada geçen zorlu mesailerinin ardından çadırlarına dönüyor.

Irgatların yaşam mücadelesi, tarladan döndüklerinde de bitmiyor. Konteyner ve seyyar araçlardan içme ve kullanma suyu, tuvalet ve banyo ihtiyaçlarını karşılamaya çalışan aileler, akşam vakti yaklaşınca iftar sofrası hazırlama telaşına giriyor. Yemek yapan kadınlar, yufka pişiriyor. Ezan okunmasıyla hep beraber oruçlarını açan ailelerin iftar yemeği, genellikle çeşitli sebze yemekleri ve salatadan oluşuyor.

Suriye'den 2 yıl önce ailesiyle Türkiye'ye gelen tarım işçilerinden Hüseyin Elrıdeyni (44), AA muhabirine yaptığı açıklamada, savaştan ve açlıktan dolayı Türkiye'ye sığındıklarını söyledi.

Türkiye'de yaşamaktan çok memnun olduklarını, geçimlerini çocuklarıyla tarlada çalışarak sağladıklarını belirten Elrıdeyni, "Oruçlarımızı tutmaya çalışıyoruz. Hava sıcak olduğu için zorlanıyoruz. Yevmiyemiz 40 lira. Ailece hepimiz çalışıyoruz. Yazın burada ne kadar çok çalışıp para kazanırsak kışın iş olmadığı için o kadar rahat ederiz." diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.