İrfan Mektebi dergisini okudunuz mu?

İrfan Mektebi dergisinin Mayıs sayısı “Cern Deneyi: Esirin Zerresinin Keşfi mi?” kapağıyla yayımlandı.

Prof. Dr. İbrahim Pirahmetoğlu’na ait bu yazı gerçekleştirilen Cern deneylerini Kur’ân-ı Kerim ve Risale-i Nur süzgecinden geçirerek anlamayı öğretiyor bizlere.

Derginin kapağını açtığımızda, Cemal Erşen, İdris Tüzün, Zakir Çetin, Muhlis Körpe gibi imani ilimlerde uzman onlarca yazarın kaleme aldığı birbirinden kaliteli yazılar karşılıyor bizi.

Dostumuzla, ağabeyimizle, arkadaşımızla sohbet tadında bir sohbet ortamında buluyoruz kendimizi daha sonra.

Bu arada sohbet ortamlarının ayrılmaz parçası olan “çayımızı” yudumlarken bu dergiyi okumanın ayrı bir lezzeti olduğunu da söylemek istiyorum.

Şunu söyleyelim ki İrfan Mektebi dergisindeki yazılar, hakikate perde değil ayna olmayı hedefleyen samimi bir ekibin kaleminden damlıyor.

Risale-i Nur’un hizmet düsturlarına azami derecede riayet etmeye çalışan yazar kadrosu ile İrfan Mektebi, öncelikle iman hakikatlerini tüm dünyaya yaymayı hedefliyor.

Derginin editörü Cihangir İşbilir, İrfan Mektebi dergisinin takip ettiği yolu derginin 78. sayısında şöyle özetliyor bizlere:

“İrfan Mektebi ilmi, hikmeti, marifeti biriktirerek yoluna istikrarla  devam ediyor. ... İlimle marifetin kapılarını çalıyoruz ki “hikmete” ulaşabilelim.”

İrfan Mektebi dergisinde genç yazar adaylarının yazılarına da yer veriliyor. Derginin “Genç Kalemler” bölümünde birbirinden kabiliyetli ve birikimli genç yazarların iman ve hakikat yazılarını okuyabiliyoruz.

İrfan Mektebi dergisi hanımlarımıza da hitab eden bir dergi. Derginin “Aile Mektebi” adlı bir ilave dergisi var.

Abone olduğunuzda İrfan Mektebi dergisiyle birlikte ücretsiz olarak evinize misafir olan “Aile Mektebi”, hanım yazarlar tarafından hazırlanıyor ve daha çok hanımlara hitab ediyor.

İrfan Mektebi medeniyetimizin zemininde gelişen kültür ve sanatımızı da ihmal etmiyor. Mesela her sayıda hat sanatımızın birbirinden güzel örnekleri sergileniyor.

Derginin diğer bir ayrıcalığı da “Dua Köşesi” adlı özel bir bölüme sahip olması. Arapça, Osmanlıca ve Latince olarak hazırlanan bu bölümde, Peygamberimizin, sadat-ı izamın birbirinden müessir duaları paylaşılıyor okurlarla.

İrfan Mektebi dergisinde yayımlanan yazılar, istisnasız Ehl-i Sünnet ve’l Cemaat’in itikadi düsturlarına uygun olmaları yönüyle de istikrarlı bir çizgi takip ediyorlar.

Kur’an ve iman hakikatlerini tüm insanlara ulaştırma gibi bir gayesi olan İrfan Mektebi dergisi, Kur’an harflerini muhafaza etmeyi de kendisine bir gaye edinmiş durumda.

Sueda Basım Yayın’ın yayınları arasından çıkan İrfan Mektebi dergisinin kardeş dergilerini de anmak yerinde olur sanırım.

Osmanlıca Eğitim ve Kültür dergisi, Şirin Kalem Çocuk dergisi, The PEN dergisi, Sueda Basın Yayın’dan çıkan dergiler arasında.

Bu arada Osmanlıca dergisinin, ülkemizde Osmanlı Türkçesi eğitimi üzerine yayımlanan ilk ve tek dergi olduğunu belirtmekte yarar var.

Hayrat Vakfı’nın yurt genelinde açtığı binlerce Osmanlı Türkçesi Kursu’nda öğrenim gören yüz binlerce kursiyerin varlığı Osmanlıca dergisinin varlığını daha da anlamlı kılıyor.

İrfan Mektebi dergisinin Haziran sayısı yakında çıkacak. Eğer bu dergiyi hâlâ daha incelememişseniz yeni çıkacak sayı incelemeniz için iyi bir fırsat olabilir. (OD)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.