İran'da susuzluk krizi şiddetleniyor

İran'da susuzluk krizi şiddetleniyor

İran'daki etkileri artan su krizi sebebiyle yağmur duası talebinde bulunuldu

İran'daki etkileri her geçen gün artan su sorunu sebebiyle "yağmur duası talebi"nde bulunulduğu bildirildi.
 
Tahran Çevre Koruma Genel Müdürlüğü resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, Tahran Çevre Koruma Genel Müdürü Muhammed Hadi Haydarzade, Cuma Namazı İmamlarının Gündemini Belirleme Şurası'ndan ülkede yaşanan susuzluk için Cuma imamlarının yağmur duası yapmaları talebinde bulundu.
 
KRİZ FACİAYA DÖNÜŞEBİLİR
 
Açıklamada, susuzluğun zararlarının sadece ekonomi ve çevreyle sınırlı olmadığını, genel sağlık sorunlarının da davetcisi olduğunu belirten Haydarzade, su krizinin faciaya dönüşebileceği uyarısında bulunarak "Meteorolojiden aldığımız bilgilere göre, Kasım ayının sonuna kadar Tahran'a sadece iki kere sonbahar yağmuru yağacak. Bu durum, sonuçlarını yakın gelecekte göreceğimiz bir facia demektir" ifadelerini kullandı.
Konunun önemine binaen Cuma Namazı İmamlarının Gündemini Belirleme Şurası Başkanı Rıza Takva ile görüştüklerini kaydeden Haydarzade, "Yağmur duasının tüm ülkede aynı anda yapılmasını görüştüklerini" kaydetti.
 
Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ülkedeki su sorununu, "ulusal güvenliğin önceliklerden biri" şeklinde açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı İshak Cihangiri de, "ülkenin tamamında su sıkıntısı" yaşandığını, hükümetin önceliğinin bu sorunu çözmek olduğunu belirtmişti.
 
"Yanlış sulama teknikleriyle yeraltı sularının kurutulması" İran'ı bekleyen çevre felaketinin boyutlarını arttırdığı savunuluyor. 
 
Dünya Bülteni 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.