İran Türk tırlarına koyduğu şartı kaldırdı

İran Türk tırlarına koyduğu şartı kaldırdı

İran, Türk tırlarının yakıt depolarının mühürlenmesini bir hafta askıya almasının şartı olan "depoların dolu olma" kaydını da kaldırdığını açıkladı.

İran, Türk tırlarının yakıt depolarının mühürlenmesini bir hafta askıya almasının şartı olan "depoların dolu olma" kaydını da kaldırdığını açıkladı.
 
İran Dışişleri Bakanlığı Türkiye Ekonomik İlişkiler Müsteşarı Ahmed Nurani, "Türk tırlarının yakıt depolarının mühürlenmesi işlemi, "depolarının dolu olması şartıyla" bir hafta askıya alınmıştı. Fakat sınırda bekleyen tırların depolarının boş olması istenen sonucu vermedi. Yaşanan sıkıntıları dikkate alarak, yakıt depolarındaki doluluk şartını da mühürlenmenin askıya alınmasıyla eş zamanlı olarak bir hafta askıya aldık" dedi.
 
Nurani, "Yarın Türk yetkililerle yapacağımız görüşmelerde bu konuda müjdeli bir haber vermeyi ümit ediyoruz" ifadelerini kullandı.
 
İran'ın Ankara Büyükelçiliğinden 1 Aralık'ta yapılan yazılı açıklamada da İran'a giriş yapmak isteyen Türk plakalı kamyon ve tırlardan artık akaryakıt farkı tahsil edilmeyeceği, buna karşılık araçların yakıt depolarının sınırda mühürleneceği belirtilmişti. Bu uygulamadan sadece Türk tırlarının yararlanabileceği ifade edilen açıklamada, diğer yabancı ülke tırlarının ise eskiden olduğu gibi İran'a girişlerinde akaryakıt farkı ödemek suretiyle ucuz yakıt alabilecekleri bildirilmişti.
 
İran Ekonomi Bakanı Ali Tayyipniya 29 Kasım'da İstanbul'da yaptığı açıklamada, Türkiye ve İran arasındaki tır sorununun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önerdiği, "sınırlarda yakıt tanklarının mühürlenmesi" kararıyla çözüme kavuşturulduğunu ve uygulamanın yakın zamanda yürürlüğe gireceğini kaydetmişti.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.