İran sınırına yeni gümrük kapısı

İran sınırına yeni gümrük kapısı

İran ile Türkiye arasında ikinci gümrük kapısı açılıyor. Kapıköy kapısının açılması için İran tarafındaki 75 kilometrelik yolu Türkiye yapacak

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, İran ile Türkiye arasındaki ikinci gümrük kapısı olan Kapıköy"ün açılması için yeni bir formülü devreye soktuklarını belirtti. Canikli, "Kapının açılması için İran tarafından 75 kilometrelik bir yol yapılması gerekiyor. İran tarafındaki yolu Türkiye yapacak, daha sonra İran'dan parasını alacak" dedi. 

MALİYET 300 MİLYON 
Sabah'ın haberine göre İran gezisi hakkında bilgi veren Canikli, Türkiye ile İran arasındaki ikinci gümrük kapısının hayata geçirileceğini ifade ederek, şöyle devam etti: "Kapıköy'ün açılması için İran tarafından 75 kilometrelik bir yol yapılması gerekiyor. İran, ekonomik gerekçelerle 'biz bu yolu yapamayız' diyor. 'Siz yaptırın finanse edin biz size ödeyelim' önerisi getirdi. Türkiye bunu masaya yatırdı. Finansmanını nasıl sağlayacağını araştırdı. Teknik heyetler şu anda İran'da. Türkiye çözüm buldu. İran tarafındaki 75 kilometrelik bölümü Türkiye yaptıracak." Yolun 250-300 milyon liraya mal olacağını ve Türkiye'nin daha sonra İran'dan yapılan yolun parasını alacağını vurgulayan Canikli, "Türkiye açısından çok önemli Gülbulak kapısından daha kısa ve daha kullanışlı bir yol. İhale, Türk ve İran firmalarına açık olacak. Ortak da yapabilecekler" diye konuştu. Geçen hafta da Gürcistan'a gittiğinin altını çizen Canikli, ikinci sınır kapısının açılması için önemli bir adım atıldığını bildirdi. 

Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.