iran ile Kürt yönetimi arasında mahkum değişimi

iran ile Kürt yönetimi arasında mahkum değişimi

İran ile Irak Bölgesel Kürt yönetimi arasında yapılan anlaşma gereği mahkum değişimi yapılacak

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) ile İran arasında mahkum değişimini öngören anlaşma imzalandı.

Erbil'deki imza töreninde konuşan IKBY Çalışma Bakanı Muhammet Havdiyani, "Bu anlaşmaya göre en kısa zamanda mahkum değişimine başlayacağız. Kürdistan bölgesinde bulunan 159 İranlı mahkumdan 86'sı cezalarının kalan kısmını İran'daki cezaevlerinde geçirmek istediklerini belirtti. Bu mahkumların 4'ü kadın, biri de çocuk" dedi.

Havdiyani, İran'da tutuklu bulunan Irak vatandaşlarına ilişkin ise şunları söyledi:

"Anlaşmaya göre İran'da tutuklu bulunan Kürdistan bölgesi vatandaşlarının buraya naklini talep edebileceğiz. Şu ana kadar böyle bir durumda olan 6 kişinin ismini tesbit ettik. Başka mahkumlar varsa bize talepte bulunup, Kürdistan bölgesindeki cezaevlerine gelebilirler."

İran'ın Erbil Başkonsolosu Murtaza İbadi de ülkesi ve kendisi adına söz konusu değişimden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "İki taraf arasında iyi çalışmalar yapıldı. Kürdistan ile İran, uzun bir sınıra ve derin bir tarihi geçmişe sahiptir. Kürdistan bölgesi ile İranlı mahkumların cezalarının geriye kalanını kendi ülkelerine çekmeleri üzerine anlaştık. Bu mahkumlar orada aileleriyle daha rahat görüşebilecek" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından IKBY Çalışma Bakanı Muhammet Havdiyani ile İran'ın Erbil Başkonsolosu Murtaza İbadi, mahkum değişimini öngören anlaşma metnini imzaladı.

dunyabulteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.