Irak'taki dini liderler Musul'da sivillerin ölümünden endişe duyuyor

Irak'taki dini liderler Musul'da sivillerin ölümünden endişe duyuyor

Irak'ta dini liderler ve devlet adamları, Musul'da sivilleri hedef alan saldırılara tepki gösterdi.

Irak'ta dini liderler ile devlet adamları, Musul'da sivilleri hedef alan saldırılara tepki göstererek "Musul'un batısındaki hava saldırıları sonucu sivillerin ölümünden çok endişe duyuyoruz." mesajını iletti.

Sünni kökenli olan Meclis Başkanı Selim el-Cuburi, Musul'da hava saldırıları sonucu sivillerin ölümünden endişe duyduklarını belirtti.

Kendi ofisinden yapılan açıklamaya göre, Cuburi, "Güvenlik güçlerinin Musul'da DEAŞ'a karşı başarı ve zaferlerini memnuniyetle karşılıyoruz. Ancak Musul'un batısındaki hava saldırıları sonucu sivillerin ölümünden çok endişe duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

Musul'un batısındaki operasyon planlarında daha dikkatli olunmasını isteyen Cuburi, burada yerinden edilenlere destek konusunda birlik olunması çağrısı yaptı.

Sünni kökenli siyasetçilerin önde gelenlerinden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Usame en-Nuceyfi'nin ofisinden yapılan açıklamada da Nuceyfi, Başbakan, Meclis Başkanı, Savunma ve İçişleri Bakanına Musul'da sivillerin hedef alınmaması konusunda çağrı yaptı.

Yaşananları kriz diye nitelendiren Nuceyfi, Meclisin konuyla ilgili olağanüstü oturum düzenlemesini istedi.

Nuceyfi, "Acil soruşturma açılmalı ve vatandaşların canı ve onuru korunmalı." ifadelerini kullandı.

Uluslararası koalisyon güçlerinin 17-23 Mart tarihlerinde Musul'un Cedide bölgesinde "yanlışlıkla" sivil hedeflere düzenlediği hava saldırısı sonucu 200'den fazla sivilin enkaz altında kalarak öldüğü ifade edilmişti. AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.