Irak'taki çatışmalar

Irak'taki çatışmalar

Irak'ta IŞİD'e karşı savaşan Şii gönüllülerden oluşan El-Haşdu’ş-Şabi'ye (Halk Topluluğu) katılmak üzere 400 Feyli Kürd'ünün, İran'dan Irak'a doğru doğru yola çıkacağı belirtildi.

AA muhabirine konuşan Feyli Kürtleri Yüksek Ulusal Cephesi basın sorumlusu Adnan Gulam Şahi, "400 Feyli Kürd'ü Halk Topluluğu bünyesinde IŞİD'e karşı savaşmak için İran'dan Irak'a doğru yola çıkacak" dedi. Şahi, Feyli Kürtlerinin gelecek günler içinde Irak'a ulaşacağını söyledi.
Şu anda 3 alay halinde 5 binden fazla gönüllü Feyli Kürd'ünün Bağdat, Kerkük kentleri ve bazı ilçelerde bulunduğunu söyleyen Şahi, "Kerkük ve güvenlik gerekçesiyle ismini vermek istemediğim bazı ilçelerdekilere ek olarak, Bağdat'taki 2 bin 750 gönüllü Feyli Kürd'ü IŞİD'e karşı savaşan Halk Topluluğu'na katıldı" diye konuştu.
Irak'ta yaklaşık 2,5 milyon Feyli Kürd'ünün Bağdat, Kerkük, El-Divaniyye, Zikar ve Vasıt kentlerinde yaşadığını söyleyen Şahi, "Feyli Kürtlerinin Kürt olmaları ve Şiiliği benimsemeleri nedeniyle Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) ve Şii Arap partiler arasında bağlantı noktasıdır" ifadelerini kullandı.
Şahi, Feyli Kürtlerinin Yüksek Ulusal Cepheyi, ortak duruş sağlamak için oluşturduğunu kaydetti.
Saddam Hüseyin döneminde yönetim binlerce Feyli Kürd'ünü, aslında İranlı oldukları gerekçesiyle ülkeden attığı ve zorla İran'a gönderdiği, bu topluluktan binlerce kişinin ise hapsedildiği, işkence gördüğü ve öldürüldüğü belirtiliyor.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.