Irak'ta ücretsiz bisiklet hizmeti

Irak'ta ücretsiz bisiklet hizmeti

Irak'ın Süleymaniye kentinde, trafikteki yoğunluğu azaltmak için "bisiklete binmeyi" özendirmek amacıyla kampanya başlatıldı.

Kampanyanın sorumlusu Hedi Ahmet, kentte insanların genel olarak işe araçlarıyla gittiklerini, bunun da trafik yoğunluğuna ve çevre kirliliğine neden olduğunu vurgulayarak,"Bu durumun önüne geçmek için başlattığımız kampanya vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. İlk günde 200 kişi bisiklet kullandı" dedi.
 
Kampanyayı destekleyen hayırsever iş adamı İdris Necip ise "Bisiklet kullanımını teşvik etmek için ilk etapta 15 bisiklet aldık. Hizmetten daha fazla insanın faydalanması için 50 yeni bisiklet siparişi verdik. Vatandaşlardan ücret almıyoruz" diye konuştu.
 
Söz konusu kampanyanın memnuniyet verici olduğunu dile getiren Pişko Muhammet adlı Süleymaniyeli, Irak'ta daha önce böyle bir uygulama görmediğini, insanları bisiklet kullanmaya teşvik etmek adına çalışmanın çok olumlu olduğunu söyledi.
 
Muhammet, "Avrupa'daki gibi Irak'ta da kullanımın yaygınlaşması için bisiklet yolları yapılmalı. Araç trafiğinde bisiklet kullanmak güvenli olmuyor" ifadelerini kullandı.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.