Irak'ta Türkmenlerin büyük dramı

Irak'ta Türkmenlerin büyük dramı

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Salihi, Telafer Türkmenlerinin büyük bir dram yaşadıklarını söyledi. Salihi, sağlıksız şartlar nedeniyle 10 Türkmen çocuğun hayatını kaybettiğini bildirdi.

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşed Salihi, Telafer Türkmenlerinin, büyük bir insanlık dramı yaşadıklarını söyledi. 
 
Salihi, Kerkük'te partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, "Ülkede yaşanan şiddet olayları nedeniyle göç etmek zorunda kalan Telafer Türkmenler, büyük bir insanlık dramı yaşıyor. Sağlıksız şartlar nedeniyle 10 Türkmen çocuğu hayatını kaybetti. Evlerini terketmek zorunda kalan Türkmenler, derme çatma çadırlarda, inşaatlarda, yol kenarlarında yaşam mücadelesi veriyor" dedi. 
 
Salihi, Telafer,Tuzhurmatu, Tazehurmatu ve Diyala'daki çatışmalardan kaçan Türkmen sayısının 300 bini aştığını kaydetti. 
 
Irak'ta yaşanan krizin en büyük kurbanı olan  Türkmen halkına destek için uluslararası tüm yardım kuruluşlarına çağrıda bulunan Salihi, yardımlarıylaTürkmen halkın yanında olan Türkiye'ye teşekkür etti. 
 
Irak'ta özellikle Türkmen bölgelerinde bir emrivaki siyasetinin uygulanmak istendiğine dikkati çeken Salihi, söz konusu politika sahiplerini tutumlarından vazgeçmeye davet etti. 
 
Mesut Barzani'nin, "sorunlu bölgelerde 140. madde uygulandı. Bu bölgeler artık Kürdistan'ındır" şeklindeki sözlerini hatırlatan Salihi, 
 
"Irak Anayasası'nın 120. maddesine göre bir bölgelerin bağımsızlığı için yerel anayasasının, merkezi hükümetin anayasası ile uyumlu olması gerekiyor. Ancak Kürt bölgesinin anayasası hala tamamlanmadı ve merkezi hükümetin anayasasına aykırıdır" değerlendirmesinde bulundu.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.