Irak'ta tersine göç

Irak'ta tersine göç

Irak'ın Kerkük ilinde zor şartlarda kalan binlerce sığınmacı aile, giriş-çıkış kapısının açılması üzerine kenti terk etti.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya tarafından imzalanan protokol ile Osmangazi, Nilüfer, Yıldırım, Gürsu, Harmancık, Keles ve Yenişehir’de hizmet veren Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullara 225 yardımcı hizmetlinin istihdamı sağlanacak.

Özel İdare'nin kapanmasıyla kapı önüne konulan 460 kişiden 225'ine müjdeli haber geldi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Heykel’deki Tarihi Belediye Binası’nda gerçekleştirilen imza töreninde, Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’da eğitime büyük destek verdiğini hatırlattı. Başkan Altepe, okulların eksiklerinin Büyükşehir Belediyesi ile giderildiğini ifade ederek, “Bursa’da Büyükşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında önemli bir protokole daha imzalarımızı attık. Hedefimiz, kentimizde eğitim kalitesinin yükselmesi ve gençlerimizin en güzel şekilde eğitimlerini tamamlayabilmeleri için okullarımızın desteklenmesidir” dedi.

Eğitimdeki sorunları çözmenin ve tıkanan damarları açmanın Büyükşehir Belediyesi’nin görevleri arasında olduğunu vurgulayan Başkan Altepe, şunları kaydetti: "Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa’nın sıkıntısı bizim sıkıntımız dedik. Bu durumda bu şehirde eğitimde yaşanan sıkıntı da bizim sıkıntımızdır bilinciyle eğitim öğretim kurumlarının yanında olmaya devam ediyoruz. Okullarımıza destek vererek, öğrencilerimizin huzur içinde eğitim ve öğretimlerini sürdürmelerini hedefliyoruz."

İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya da Bursa’da eğitim kurumlarının her alanda sorunlarının çözüldüğünü belirterek, “Bursa’da spor tesislerinden, laboratuvarlarına kadar okullardaki tüm eksikler gideriliyor. Bugün imzalarımızı attığımız protokolle eğitim kurumlarında sıkıntı haline gelen yardımcı personel sorunu da Büyükşehir Belediyesi ile çözülüyor. Bu protokolle ihtiyaç duyulan 225 yardımcı hizmetlinin istihdamı sağlanmış olacak” diye konuştu. 

Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokole göre, Bursa’nın Osmangazi, Nilüfer, Yıldırım, Gürsu, Harmancık, Keles ve Yenişehir’de hizmet veren Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullara 225 yardımcı hizmetli temini ile okullarda ihtiyaç duyulan personel istihdamı sağlanacak.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.