Irak’ta sığınmacı ailelere yardım

Irak’ta sığınmacı ailelere yardım

Irak merkezi hükümeti, iç çatışmalar nedeniyle yerinden olan her bir sığınmacı aileye 1 milyon dinar (900 dolar) nakdi yardım çalışmasını başlattı.

Kerkük'te para yardımını almak isteyen aileler, Kerkük Göçmenler Müdürlüğü’ne akın etti. 7 bin aile, Göçmenler Müdürlüğü önünde izdihama neden oldu. Uzun kuyrukta zaman zaman gerginlikler yaşandı. Ancak memur sayısının azlığı nedeniyle ailelerin çoğu eli boş döndü. İlk gün için bin 500 aileye maddi destek verildi. 
 
Kerkük Göçmenler Müdürü Ammar Sabah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 memurla 30 bin sığınmacının taleplerine yetişmeye çalıştıklarını söyledi.
 
Irak hükümetinin 4 bin aile için Kerkük’e para transferi yaptığını aktaran Sabah, hali hazırda  3 bin 500 aileye 1 milyon dinarlık para yardımını teslim ettiklerini belirtti. 
 
Resmi kayıtlara göre Kerkük'te yardım bekleyen 30 bin aile olduğunu dile getiren Sabah, "Bu insanlar, perişan durumda. Çoğunun yiyecek ve içecek alacak parası yok. Günlük 7 bin aile bize başvuruyor. Mesai saatlerimizi artırarak talepleri karşılamaya çalışıyoruz" dedi. 
 
Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı gruplar, Musul ve Tikrit gibi bazı kentlerde kontrolü ele geçirmiş, çatışmalar yüzünden yaklaşık 1 milyon sivil, bölgeden göç etmek zorunda kalmıştı.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.