Irak’ta Ocak ayında 733 kişi öldü

Irak’ta Ocak ayında 733 kişi öldü

Birleşmiş Milletler, Irak’taki şiddet olaylarında Ocak ayında hayatını kaybedenlerin sayısının en az 733 olduğunu açıkladı.

Birleşmiş Milletler cumartesi günü yaptığı açıklamada, Irak’ta Ocak ayında 618 sivil ve 115 Iraklı güvenlik gücünün öldüğünü belirtti. Rakamlara Birleşmiş Milletler kuvvetleri bünyesinde gerçekleşen ölümler dâhil edilmedi. Açıklamada, ölü sayısının bundan daha fazla olabileceği belirtiliyor. Birleşmiş Milletler Irak Yardım Kurulu (UNAMI), Anbar’da devam eden çatışmalardaki ölü sayısının tam olarak belirlenemediğinin altını çiziyor. Birleşmiş Milletler, geçen ay ülke genelinde meydana gelen olaylardaki yaralı sayısının ise 1229 olduğunu belirtti.

Irak’ta devam eden olayların en şiddetli yaşandığı yerler ise Bağdat ve Ahbar’a bağlı Felluce kasabası. Geçen ay Bağdat’ta 297 kişi hayatını kaybederken, 585 kişi ise yaralandı. El Kaide bağlantılı teröristler ve onların müttefikleri, Felluce’yi ve Ahbar’ın başkenti Ramadi’nin belirli bölgelerini geçen ay kontrol altına aldı. Bu bölgelerde ölenlerin sayısı bilinmiyor. UNAMI Başkanı Nikolay Mladenov, yaşanan olaylarda binlerce ailenin bölgede mahsur kaldığını ya da başka yerlere göçmek zorunda bırakıldığını belirterek, Ahbar’daki insani durumdan duyduğu endişeyi dile getirdi.

Zaman

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.