Irak'ta Musul'un düşme nedenleri araştırılacak

Irak'ta Musul'un düşme nedenleri araştırılacak

Parlamento, IŞİD'in eline geçmesinden 5 ay sonra "Musul'un düşme" nedenlerini araştırmak üzere komisyon kurdu

Irak Parlamentosu'nun, Musul kentinin IŞİD tarafından ele geçirilmesinin nedenlerini araştırmak üzere komisyon kurduğu bildirildi.
 
Meclis Raportörü Niyazi Mimaroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Parlamento, terör grupları ve IŞİD eliyle Musul kentinin düşmesi konusunda bilgi sahibi olma noktasında ısrarcı" dedi.
 
Mimaroğlu, Savunma ve Güvenlik Komitesi üyeleri ile Musul milletvekillerinden oluşan bir komisyon kurulduğunu belirterek, "Komisyon, Musul'daki yerel yönetim mensupları, güvenlik sorumluları ile birçok siyasinin suçlandığı belgeleri, delilleri ve Musul'un nasıl direnmeden düştüğünü, güvenlik güçlerinin sürpriz bir şekilde geri çekilmesi konusunu inceleyecek" diye konuştu. 
 
Ülkede yaşanan siyasi çekişmelerin ve hükümetin kurulma aşamasında yaşanan gecikmenin, komisyonun oluşturulmasını 5 ay ertelediği ifade ediliyor.
 
Otorite boşluğunun olduğu Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların haziranda Musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, ülkenin çeşitli yerlerinde IŞİD ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar sürüyor.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.