Irak’ta Hacı Putin modası

Irak’ta Hacı Putin modası

Rusya, Suriye'deki gücünü Irak'ta genişletmek istiyor. Putin, şimdiden Irak'ta bir kurtarıcı gibi görülüyor; ona "Hacı Putin" diyorlar.

Moskova'nın IŞİD’e Irak’ta da müdahale edebileceğine yönelik iddialar gündeme gelirken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in popülaritesi Irak’taki Şiiler arasında tavan yapmış durumda.

HACI PUTİN EFSANESİ
Fransız haber ajansı AFP'nin haberine göre, birçok Şii, ‘Hacı Putin’i kurtarıcı olarak görüyor, hatta onun için türlü kent efsaneleri uyduruyor. Sosyal medyada ise Putin, ülkenin neredeyse fahri vatandaşı ilan edildi. Hatta şöyle bir hikâye de uydurulmuş bulunuyor:

"BABASI RUSYA'YA GÖÇ ETMİŞ.."
“Aslında Putin’in babası Iraklı bir bakkalmış. Güneydeki Nasiriye kentinde yaşarmış. Dükkanında Arapçası ‘tin’ olan incir de satarmış. Bu nedenle baba Putin, ‘Ebu Tin’ diye anılırmış. İkinci Dünya Savaşı sonrasında Ebu Tin, Rusya’ya göç etmiş. Burada ‘sarışın bir Rus kızı’ ile evlenmiş, oğluna da Abdülemir adını vermiş. Ancak Rusça Abdülemir demek zor olduğundan adı “Vladimir”e dönüşmüş.”

"HÜSEYİN OBAMA’DAN DAHA İYİ"
Bağdatlı taksi şoförü Ali el-Rammahi, Irak’tan göç etmemesinin tek nedeninin Putin olduğunu söylüyor. “Beni Irak’ta kalmaya Putin ikna etti. Hacı Putin, Hüseyin Obama’dan daha iyi” diyor. Kendisi Hıristiyan olan ABD Başkanı Obama’nın Kenyalı babası Müslüman’dı, bu nedenle orta adı Hüseyin.

ensonhaber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.