Irak’ta farklı bir doğum yaşanacak

Irak’ta farklı bir doğum yaşanacak

Türkiye-Irak Dostluk Derneği Başkanı M.Emin Değer

Risale Haber-Haber Merkezi
 
Türkiye-Irak Dostluk Derneği Başkanı İşadamı Mehmet Emin Değer, Türkiye’nin Musul konsolosluk mensuplarının bazı mesajlarla serbest bırakılacağını söyledi.
 
ABD ve batı dünyasının müdahale ettiği bütün ülkelerde istikrarsızlık, kan ve gözyaşının hâkim olduğuna dikkat çeken Değer, “Sureti haktan görünerek insan hakları, demokrasi gibi sihirli kelimelerle uyutarak tamamen vahşi kapitalizmin, menfaat perestliğin, ihtirasın, maddeciliğin hâkim olduğu bir anlayışın insana huzur getirmesi mümkün değildir” dedi.
 
ABD’nin Irak’a müdahalesinin istikrarsızlığa yol açtığını belirten Değer, “ABD’nin Irak’a müdahalesinden önce dönemin Cumhurbaşkanı S.Demirel “ABD Irak’a müdahale ederse ne olur” diye sormuştu. Ben de “Irak’ta ve Orta Doğuda 25 – 30 sene istikrarsızlık döneminin başlangıcı olur ve Türkiye’ye de yansımaları büyük olur” demiştim. Kendileri de “belki 50 sene istikrarsızlık devam eder” demişlerdi” şeklinde konuştu.
 
AŞİRETLER KOMİTESİ
 
Musul’daki aşiretlerle, Tikrit ve Bağdat’taki bazı dostlarıyla temasa geçtiğine değinen Değer, konsolosluk mensuplarının emniyette olduğunu ve birkaç gün içinde serbest bırakılacakları bilgisine ulaştığını ifade ederek şunları söyledi:
 
“Musul’da konsolosluk mensuplarımızın rehin alınmasından sonra, Musul’daki aşiretlerle, Tikrit ve Bağdat’taki bazı dostlarla temasa geçtim. Onlardan aldığım bilgi Türkiye kamuoyunda dolaşan bilgilerden tamamen farklıdır. Bir kere Musul’u işgal eden hareket El-kaide bağlantılı IŞİD olduğunu şiddetle ret ediyorlar. Bu harekete “aşiretler komitesi” adını veriyorlar. Sünni aşiretler ve Saddam döneminin subayları ayriyeten Saddam’ın yardımcısı olan İzzet İbrahim El-Durri’nin içinde olduğu bir harekettir. 11 senedir Şia mezhep taassubunun Maliki yönetimi ile sünniler üzerinde oluşturduğu bunaltıcı baskılar sonucunda bütün sünni aşiretlerin destek verdiği bir harekettir. İhtiyatla yaklaşmak adına dışarıdan bir takım unsurların maksatlı olarak bu hareketin içinde olup olmadığı hususu önümüzdeki günlerde daha netlik kazanacaktır. Musul’da görüştüğüm bir dost vasıtası ile rehin tutulan konsolosluk mensuplarının emniyette olduğunu ve 2–3 gün içinde bırakılacağını Türkiye’ye de bazı mesajları olduğunu söylüyorlar.
 
IRAK FARKLI BİR DOĞUMA GEBE
 
“Bu hareketin Türkiye ile Irak Kürdistan’ının arasındaki petrol anlaşmasına karşı olduğu tezine katılmıyorum. Bu hareketin yarına kadar Bağdat’a dört cepheden gireceğini söylüyorlar. Hedef merkezi hükümeti ve Maliki’yi devirmek olduğunu vurguluyorlar. Irak farklı bir doğuma gebedir. Hayırlara vesile olsun.
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.