Irak'ta 2,5 milyon kişi evinden oldu

Irak'ta 2,5 milyon kişi evinden oldu

Irak Göç ve Göçmenler Bakanı Muhammet: "Çatışmalar nedeniyle 2 milyon 500 bin kişi ülke içinde yer değiştirmek zorunda kaldı"

Irak Göç ve Göçmenler Bakanı Derbaz Muhammet, terör örgütü IŞİD'den kurtarılan bölgelerde can güvenliği sağlanamadığı için "çok az sığınmacının" evine döndüğünü belirtti. 

Muhammet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Irak Ordu birlikleri ve Peşmerge güçleri, IŞİD'in elindeki bazı bölgeleri kurtardı. Ancak IŞİD militanlarının çekilirken yollara ve evlere döşediği patlayıcıların yanı sıra sıkıntılı güvenlik şartları nedeniyle çok az sığınmacı evine döndü. Ayrıca kamu binaları hizmet veremiyor. Bu bölgelerde elektrik, su ve yakıt sıkıntısı yaşanıyor. Bu sebeple sığınmacılar evlerine dönmek için savaşın tamamen bitmesini bekliyor" dedi.

Irak'ta 2 milyon 500 bin kişinin çatışmalar nedeniyle yer değiştirmek zorunda kaldığını kaydeden Muhammet, "Bunlardan 1 milyon 300 bin sığınmacı Kürdistan bölgesinde, 460 bin sığınmacı ise Kerkük ve Diyala'da barınıyor. Diğerleri ülkenin güneyine sığındı. Bazıları da çareyi yurtdışına gitmekte buldu" diye konuştu. 

Muhammet, Irak Göç ve Göçmenler Bakanlığının geçen yıl sığınmacılar için 410 milyon dolar harcadığını, yeni kamplar yapmak suretiyle 2015 yılında yardımlarına devam edeceklerini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.