Irak'ta 2 bin 398 kişi kayıp!

Irak'ta 2 bin 398 kişi kayıp!

Irak İnsan Hakları Bakanlığı, Spyker Askeri Üssü ve Baduş Cezaevi'nde meydana gelen "katliamlar" ile ülkenin farklı bölgelerinde meydana gelen şiddet olayları sonrasında 2 bin 398 kişinin kayıp olduğunu bildirdi.

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, Spyker Askeri Üssü'ndeki katliamdan sonra bin 566, Baduş Cezaevi'ndekinden sonra ise 431 kişinin akıbeti hakkında bilgi alınamadığı, ülkenin farklı bölgelerinde meydana gelen şiddet olayları nedeniyle de 401 kişinin kayıp olduğu belirtildi.
 
Çalışmaların, IŞİD terör örgütünün geçen Haziran ayında ülkenin kuzey ve batı bölgelerindeki birçok yeri kontrol altına almasından sonra, kayıpların sayısı hakkında resmi istatistik veriler oluşturmak için Ağustos ayından bu yana anketler yoluyla yapıldığı ifade edildi.
 
Kayıp kişilerin sayısının belirlenmesi için yapılan istatistiklerin henüz sona ermediğinin hatırlatıldığı açıklamada, Bakanlığa hala yeni kayıp bildirimi yapıldığı kaydedildi.
 
IŞİD, 10 Haziran'da Musul'un batısındaki Baduş ilçesindeki cezaevine saldırı düzenlemiş, olayda IŞİD ve El-Kaide örgütü yöneticilerinin de aralarında bulunduğu cezaevindeki 3 bin tutuklu ve mahkum firar etmişti.
 
Musul'dan sonra 12 Haziran'da Tikrit'teki Spyker Askeri Üssü'nü ele geçiren IŞİD, Twitter hesabında yüzlerce kişinin kurşuna dizildiği bir video paylaşmış, Irak parlamentosuna yakın kaynaklar da söz konusu olayda aralarında öğrencilerin de bulunduğu güvenlik görevlisi bin 700 kişinin öldürüldüğünü iddia etmişti.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.