Irak'a iki yeni gümrük kapısı

Irak'a iki yeni gümrük kapısı

Devlet bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye ile Irak arasına iki yeni sınır kapısı açılması için çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi.

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye ile Irak arasında açılacak 2 yeni gümrük kapısı konusunda çalışmaların sürdüğünü belirterek; "-Bunlardan biri Şino, diğeri Ovaköy olabilir." dedi.

Zafer Çağlayan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve işadamları heyetiyle gerçekleştirdiği Irak temasları çerçevesinde, "Türkiye Cumhuriyeti - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Birinci İş Forumu"na katıldı.

Çağlayan, Erbil'de 500'e yakın Türk işadamının bulunduğunu, bölgede yapılan inşaatların yüzde 80'inin de Türk müteahhitlerce gerçekleştirildiğini bildirdi.

İki ülke arasında serbest ticaret anlaşması imzalanması, organize sanayi bölgeleri kurulması, iş fuarlarının düzenlenmesi gibi çalışmaların gündemde bulunduğunu anlatan Çağlayan, 2 yeni gümrük kapısının açılması çalışmalarının da sürdüğünü kaydetti.

Çağlayan;

"-Bir tanesi Şino, bir tanesi Ovaköy olabilir, bunlar henüz netleşmedi, üzerinde çalışılıyor" dedi.

Bölgesel Kürt Yönetiminde yeni oluşan kabinede görev alan Sanayi ve Ticaret Bakanı Sinan Çelebi de, konuşmasını Türkçe yaptı.

İki ülke arasındaki kardeşliğin devamında, ekonominin önemli bir faktör olduğunu dile getiren Çelebi, sanayi, tarım, altyapı ve diğer alanlarda ikili işbirliğini geliştirmek istediklerini söyledi.
Timetürk