Irak: Sığınmacılara yardım edin

Irak: Sığınmacılara yardım edin

Irak Başbakan Yardımcısı Mutlak "2 milyondan fazla kişinin sığınmacı durumuna düştüğü ülkedeki insanlık krizine ilişkin hakiki ve somut adımlar atılmasını talep ediyoruz" dedi.

Irak Başbakan Yardımcısı Salih el-Mutlak, uluslararası topluma ülkedeki sığınmacılar için "somut yardım" çağrısında bulundu.
 
Irak'taki BM misyonu gözetiminde Iraklı sığınmacılar meselesinin görüşüleceği yuvarlak masa toplantısı başkent Bağdat'ta başladı. 
 
Irak hükümetinden bakanlar ile terör örgütü IŞİD'e karşı kurulan uluslararası koalisyonda yer alan ülkelerin büyükelçilerinin katıldığı toplantıda konuşan Mutlak, "2 milyondan fazla kişinin sığınmacı durumuna düştüğü ülkedeki insanlık krizine ilişkin hakiki ve somut adımlar atılmasını" talep etti.
 
Dışişleri Bakanı İbrahim el-Caferi de uluslararası toplumu, terör örgütü IŞİD'le mücadelesinde ülkesinin yanında durmaya çağırdı.
 
Caferi, ülkedeki şiddet olayları nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan sığınmacıların büyük zorluklar içinde yaşadıklarına dikkati çekerek şunları kaydetti:
 
"IŞİD'le mücadelede birlikte olmalıyız. IŞİD istisnasız tüm bölgeyi hatta dünyayı tehdit ediyor. Çünkü herhangi bir din ve mezhebi yok, onun için bu ya da şu ülke fark etmiyor."
 
Eylül'de göreve gelen Irak Başbakanı Haydar İbadi'nin liderliğindeki Irak hükümeti, sığınmacılara 800 milyon dolar yardım tahsis etmişti. Ülkedeki sığınmacılar için IŞİD'e karşı kurulan uluslararası koalisyonda yer alan ülkelerden toplanması istenen miktar ise 5 milyar doları geçiyor.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.