'Irak Ramadi’nin kontrolünü yeniden alacak kapasitede'

'Irak Ramadi’nin kontrolünü yeniden alacak kapasitede'

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Rathke, Irak'ın, koalisyon güçlerinin desteği ile Ramadi’nin kontrolünü yeniden alacak kapasitede olduğuna inandıklarını bildirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jeff Rathke’ye, günlük basın brifinginde, DAEŞ'in Ramadi’de kontrolü eline geçirmesi soruldu. Rathke, Örgütün kentteki saldırılarının Ocak 2014’te başladığını belirten Rathke, son 18 ayda da Ramadi'de çatışmaların devam ettiğini, Iraklı güvenlik güçlerinin yerel unsurlarla birlikte örgüte karşı savaştığı bilgisini verdi.

Sözcü Rathke, geçtiğimiz haftadan itibaren DAEŞ’in intihar saldırılarıyla kentte etkinliğini artırdığına vurgu yaparak, şunları kaydetti:

“Özellikle Enbar vilayetinde, örgüte karşı savaşın uzun süreli ve zor olacağını biliyorduk. (Ramadi’nin kontrolünün kaybedilmesi) Bunun bir gerileme olduğu inkar edilemez. Ancak ABD’nin Ramadi’nin geri alınmasında yardımda bulunacağı da reddedilemez. Bugünden itibaren, Iraklı güvenlik kuvvetlerini ve Irak hükümetini belirli hedeflere yönelik hava saldırılarıyla destekliyoruz. Uçaklarımız DAEŞ hedeflerini araştırıyor ve Ramadi’nin geri alınmasına kadar da bunu sürdürecekler”.

Rathke, mayıs ayının başından itibaren Ramadi’de koalisyon güçlerinin 35, son 24 saat içerisinde ise dokuz hava saldırısı gerçekleştirdiğini bildirerek, “Iraklı emniyet güçlerinin koalisyon güçlerinin desteğiyle Ramadi’nin yeniden kontrolünü ele geçirecek kapasiteye sahip olduğuna inanıyoruz” dedi.

Dışişleri Sözcüsü Rathke, "Açıkçası Ramadi’nin geri alınması önemli ve Ramadi’de kontrolün yeniden sağlanacağından eminiz. Ramadi’deki gibi geçici başarısızlıklar olacaktır, ancak Irak siyasi liderliğinin ve güvenlik güçlerinin bizimle çalışmalarıyla başarılı olacağına inanıyoruz" diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.