Irak hükümeti ve Haşdi Şabi

Irak hükümeti aracı olmuş... Haşdi Şabi’nin istediği fidyeyi almasında ona yardımcı olmuş. Ancak Parayı (500 milyon doları) alınca da kendi kasasını indirmiş…

Irak hükümetinin gerekçesi açık; bu kadar büyük bir paranın böyle bir terör örgütünün kasasına girmesini uygun görmüyor. Ülkesine tehdit olarak görüyor.

Şaka gibi...

Haşdi Şabi; İran'ın beslediği bir terör örgütü ise, bu terör örgütüne topraklarında palazlanmasına neden izin veriyorsun?

Bu örgüt yarın belli bir alanı ele geçirince (DAEŞ gibi) orayı kalıcı bir şekilde işgal etmeyecek midir? Bu durumda ne yapacaksın?

Belli ki onun varlığı seni rahatsız ediyor.

Sen zannediyor musun ki gerçekten belli yerleri işgal ettikten sonra oraları sana geri teslim edecek?

Irak devleti ateşle oynuyor. Kim ki terör örgütüne güvenerek bir şey yapmak isterse bilsin ki o silah geri tepecektir.

Bu olayda aslında bunun bir işaretidir. Şimdiden devlete ters düşmüşse kendi bütçesiyle hareket ediyorsa, bu demektir ki, senin kontrolünden çıkmıştır Başına buyruk işgal ettiği toprakları sana vermeyecektir.

“Besle kargayı oysun gözünü” atasözüne gayet uygun bir olay…

Demokratik bir hukuk devletinin asla başvurmayacağı bir yöntemle, yani bir terör örgütüyle hem de hak hukuk tanımayan acımasız bir terör örgütüyle gerdeğe giren sonucuna katlanır.

Bu tür terör örgütleriyle iş birliği yapmak gizli veya açık onlarla anlaşmak; yarardan çok zarar getireceği artık görülmelidir. Devletler bu yöntemi bırakmalıdır. Düşman devletleri bile yenmek için bu tarz yollara başvurmamalıdır.

Bilinmelidir ki bu iş geri teper bir gün seni de vurur..

Süper güçler bu yönteme başvurarak çok zalimane işler görüyorlar. Bir gün bunun bedelini acı bir şekilde ödeyecekler/ödüyorlar. “Rüzgar eken fırtına biçer” kaidesince o fırtınaya her zaman maruz kalacaklardır.

Bizden söylemesi…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.