'Irak evvela onları temizlesin, sonra Türkiye'ye söz söylerse seviniriz'

'Irak evvela onları temizlesin, sonra Türkiye'ye söz söylerse seviniriz'

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Irak Başbakanı İbadi'nin Türkiye konusunda açıklamalarına ilişkin Irak, DEAŞ, PKK, PYD gibi terör örgütlerince işgal edilmiş. Evvela onları temizlesin, daha sonra Türkiye'ye söz söylerse seviniriz." dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Tokat'ta Şeyh-i Şirvani Hazretleri'nin mezarına giderek dua etti, ardından Tokat Valisi Cevdet Can'ı makamında ziyaret etti.

Eroğlu, daha sonra valilik toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısında, Tokat'a müjdelerle geldiğini belirterek, 5 baraj, 1 gölet, 2 sulama ve 13 taşkın koruma tesisinin temelini atacaklarını ifade etti.

Bakan Eroğlu, "Bu tesislerle Zile ve Niksar ilçelerinin içme suyu sağlanacak. 78 bin dekar, zirai sulamaya açılacak. Tokat şehir merkezi, Sulusaray ilçesi, 6 mahalle, 1 belde ve 7 köy ile 3 bin 510 dekarlık arazi taşkınlardan korunacak. Önceki gelmemde 67 müjde vermiştim. Şükürler olsun, 18 ayda 65'ini tamamladık. 2'si ise devam ediyor." diye konuştu.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Eroğlu, Irak Başbakanı İbadi'nin Türkiye'ye ilişkin açıklamaları hakkında şu değerlendirmelerde bulundu:

"Biz sınırlarımızı korumakla mükellefiz. Kusura bakmayın, Irak konuşuyor ama kendi sınırlarını koruyamıyor. Irak, DEAŞ, PKK, PYD gibi terör örgütlerince işgal edilmiş. Evvela onları temizlesin, daha sonra Türkiye'ye söz söylerse seviniriz. Biz sınırlarımızın güvenliğini sağlamak durumundayız. DEAŞ, PKK, PYD gibi örgütler Türkiye'de birtakım olaylara maalesef sebep oluyor, terör estiriyorlar. Bunların kaynakları, silahları o taraftan geliyor. Sınır güvenliğimiz için gereği neyse yaparız, kusura bakma. Türkiye büyük bir devlettir. Irak'ın toprak bütünlüğünü onlardan daha çok savunuyoruz. Ülkesini işgal ettirmiş konuşuyor ya öyle şey olur mu? Ondan sonra bize gelsin."

İdamın geri getirilmesi tartışmaları

Bakan Eroğlu, idamın geri getirilmesi tartışmalarıyla ilgili kararı TBMM'nin vereceğine dikkati çekerek, Meclis karar verirse, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da "Karar verdiği anda ben onaylarım" dediğini anımsattı.

Hain FETÖ terör örgütünün tarihin en kanlı darbe teşebbüsünü yaptığını vurgulayan Bakan Eroğlu, "Ben buna darbe girişimi demiyorum. Türkiye'yi bölme, parçalama, işgal etme girişimi. En alçak, en hain darbe girişimidir. Dolayısıyla bununla ilgili mücadele yapılacaktır. Şehitlerimiz var. Bunların kanı yerde kalmayacak. Kusura bakmayın. Öyle şey olur mu? Devlete karşı çıkacaksınız, isyan edeceksin, Türkiye'yi bölmek, parçalamak için bir hain girişimde bulunacaksın. Bunun mesulleri, vatandaşımıza, polisimize, askerimize kurşun sıkanlar mutlaka cezasını bulacaktır." ifadelerini kullandı.

Gültan Kışanak'ın tutuklanması

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın tutuklanmasına ilişkin de Bakan Eroğlu, şu görüşlerini paylaştı:

"Belediye başkanlarının vazifelerini yapması lazım. Biz adil bir hükümetiz. Nüfusla orantılı para gönderiyoruz. Bu gibi PKK'ya müzahir olduğu belediyelerde paranın bir şekilde ihaleler, adamlarını çalıştırıp yüksek paralar vererek, onun parasını almak suretiyle dağa aktarıldığını tespit ettik. Dolayısıyla teröre destek veriyorlar. Birtakım belediye araçlarıyla silah, bomba, bomba düzenekleri taşındığı görüldü. Belediye başkanının vazifesini yapması lazım. Teröre destek verir, teröre arka çıkar, teröre kaynak aktarırsa gereği neyse o yapılır."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.