iPhone'un hafıza problemi iOS 7 ile çözülecek

iPhone'un hafıza problemi iOS 7 ile çözülecek

iPhone kullanıcılarının en büyük dertlerinden biri cihaz hafızasının çabucak dolması. Bu konuda çözüm, iPhone'un son yazılımı iOS 7'de saklı.

iPhone kullanıcılarının hafıza probleminden kurtulmak için ilk başvuracağı yöntemlerden biri cihazda yüklü film, müzik videoları veya televizyon programlarını silmek. Peki uygulamalar, fotoğraflar ve müzik dosyaları ne olacak? iPhone'un son yazılımı iOS7'nin sunduğu çözümlere bir göz atın. Film ve Tv programlarını silmek için; 'Ayarlar-Genel-Kullanım-Cihaz Hafızasını Yönet' sıralamasını izleyin. Önünüze çıkan listede, telefon hafızanızın ne kadarının, hangi dosyalarca işgal edildiğini göreceksiniz. '>' butonuna bastığınızda sağ köşede detayları ve silme seçeneklerini bulabilirsiniz. 'Video' seçeneğine girdiğinizde, indirdiğiniz ya da satın aldığınız tüm televizyon programları, diziler, filmleri göreceksiniz. 'Düzenle' sekmesine girdiğinizde dilediğinizi silebilirsiniz.

Fotoğraf ve kameraları açtığınızda önünüze çıkan liste, bu dosyaların cihaz hafızasında kapladığı yeri gösterecek. Fakat bu seçenek dosyaları teker teker silmenize müsaade etmiyor. Fotoğraf ve videolarınızı istediğiniz gibi silmenizin en kolay yolu dosyalarınızı iTunes 'a transfer etmekten geçiyor. Transferden sonra dilediğiniz dosyayı silebilirsiniz. 'Fotoğraf akışı'nı kapatmak da hafızanızda yer açacaktır. 'Ayarlar-iCloud-Fotoğrafları kapat' yöntemini izleyin.

Uygulamalar için 'Kullanım' listesi büyükten küçüğe doğru uygulamalarınızın listesini sunuyor. Her birinin yanında 'uygulamayı sil' düğmesi yer alıyor.

DİĞER SEÇENEKLERİ

Bunun yanı sıra 'diğer' seçenekleri, cihaz hafızanızın dolmasına sebep olan öğelerin bulunduğu yerdir. Önbellekler, yedekler, kısmi inmiş dosyalar, yazılı mesajlar, elektronik postalar hepsi bu seçeneğin içinde yer alır. Web tarayıcısı önbelleklerini silmek için 'Safari-Geçmişi temizle/Çerezleri ve verileri temizle' yolunu izleyin.

Görüntü ve ses dosyaları içeren telefon mesajlarınızı 'Mesaj' seçeneğine girip dilediğiniz yöntemle silebilirsiniz.

Elektronik mailinizle gelen eklentileriniz 'Ayarlar-Mail Kişileri-Takvim' sıralamasından sonra 'hesap ismi'nize girip aşağı kaydırdığınızda 'hesabı sil' seçeneğini tıklayın. Daha sonra elektronik posta hesabınızı yeniden kurabilirsiniz. Elbette bu süre zarfında daha önce açtığınız ya da indirdiğiniz eklenti dosyalarınız ve mesaj önbellekleriniz buharlaşmayacak. Hesabınızı yeniden kurduğunuzda, dilediğiniz zaman indirmek üzere online olarak gelen kutunuzda muhafaza edilecek. Bu hilenin POP3 dışında tüm hesaplar için işe yaradığını not düşelim.

Ses, müzik ve e-kitap dosyalarınızın cihaz hafızanızda yer kaplayan bir diğer öğeler olduğunu unutmayın. Bu dosyaların da bir temizliğe ihtiyacı olabilir.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.