iPhone'un bataryasıyla ilgili flaş gelişme

iPhone'un bataryasıyla ilgili flaş gelişme

Apple, iPhone 6S'in bataryasıyla ilgili eleştirilere cevap verdi.

Apple yeni iPhone modellerinde pil ömrü farklılıklarının bulunduğunu kabul etti, her cihazın üretimdeki farklılıklardan dolayı aynı performansı göstermediğini kaydetti.

Her şeye rağmen Apple, aradaki farkın çok küçük olduğunu, bazı cihazların gerçek dünya koşullarında, standart toleranslara bağlı olarak yüzde 3 oranında daha iyi performans gösterebileceğini kaydetti.

Bazı çevrim içi test grupları iki farklı iPhone cihazı arasında 50 dakikalık bir pil ömrü farkı bulmuştu. Testi gerçekleştirenler bunu Apple’ın talebi karşılamak adına Samsung’un yanında ikinci bir yonga üreticisi olarak TSMC’yi seçmesine bağlıyor ve bunun pil ömründe farklılıklara yol açmış olabileceğini düşünüyor.

Apple, yayınladığı açıklamada test ve müşteri verilerinin iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ın gerçek pil ömrünü gösterdiğini, çeşitli bileşen farklılıkları dikkate alındığında bile iki farklı iPhone arasındaki pil ömrü farkının yüzde 2 ile 3 aralığında olduğunu dile getirdi.

Şirket üçüncü taraflar tarafından yapılan laboratuvar testlerini reddetti, bunların “özel olarak üretilmiş” testler olduğunu çünkü gerçekçi olmayan parametreler kullandıklarını kaydetti. Bu testlerin gerçek dünya şartlarındaki kullanımları temsil etmediğini, çünkü en yüksek CPU performans hâlinde gerçekçi olmayan miktarda bir zaman harcandığını vurguladı. Bunun gerçek dünya şartlarında pil ömrünü ölçmek için yanıltıcı olduğunu dile getirdi.

Yeni iPhone’un pil performansı cihaz değerlendirmeleri yapanlar tarafından fazlasıyla eleştiriliyordu. Birçoğu geçen yılın modeliyle aynı performansın sunulduğunu, bir şeyin değişmediğini söylüyor. Apple, pil ömrünü yıldan yıla aynı şekilde tutmanın bir mühendislik marifeti olduğunu söylüyor. Bu doğru, çünkü A9 işlemcisi daha yüksek performans sunuyor, ayrıca RAM miktarı da iki katına çıktı. Buna rağmen pil kapasitesinin aynı kaldığını veya iPhone 6s’te çok az da olsa düştüğünü görüyoruz. Bu durumda pil ömrünü geçen yılki ürünün değerleriyle aynı tutmak gerçekten başarı sayılabilir.

Kaynak: teknoblog.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.