"iPhone'u ben icad ettim" diyen adam Apple dava açtı!

"iPhone'u ben icad ettim" diyen adam Apple dava açtı!

Floridalı bir adam 1992 yılında iPhone'u kendisinin icad ettiğini öne sürerek Apple'a 10 milyon dolarlık bir dava açtı.

Birleşik Devletler’in Florida kentinde yaşayan Thomass Ross adlı bir adam Steve Jobs’tan 15 yıl önce iPhone’u icad ettiğini savunuyor. İlk iPhone 2007 yılının Haziran ayında tanıtılmıştı ancak Ross’un iddialarına göre Apple bu tasarımı kendisinin 1992 yılında tasarladığı ve patentlediği bir cihazdan çaldı.

1992'DE TASARLANAN CİHAZIN ÖZELLİKLERİ

Thomas Ross’un çizimlerindeki ürünün iPhone ile pek ilgisi olduğunu söylemek zor ancak dönemine göre oldukça ilerici bir tasarım diyebiliriz. Hatta cihazda yer verilmesi için not düşülen bazı bileşenler şahsen beni oldukça şaşırttı. Şarj edilebilir pil, hem QWERTY hem numarik klavye, opsiyonel hücresel telefon anteni, güneş enerjisi paneli, modem gibi dönemine göre oldukça ilerici tercihlerin cihazda yer aldığını görüyoruz. Yazılım kısmı ise tam bir fiyasko; MS-DOS 5.0 tercih edilmiş çünkü o tarihte henüz bile yok.

APPLE'DAN TALEBİ NE?

Ross’un iddiası mahkemede ne kadar kabul görür bilemiyoruz ama Apple’dan isteği hiç de azımsanacak gibi değil. 10 milyar dolar tazminatın yanında iPhone satışlarından yüzde 1.5 pay isteyen Thomas Ross teknoloji dünyasını gülümsetmeyi başardı. Kendisine iyi şanslar diliyoruz!

iPhone

(Webtekno)

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.