iPhone'ları çökerten mesaj Twitter'a sıçradı

iPhone'ları çökerten mesaj Twitter'a sıçradı

iPhone’ların Hindistan’da konuşulan Telugu diline ait spesifik bir karakterle gönderilen mesajla çöktüğü gündeme gelmişti. Bu sorunun boyutlarının sadece SMS mesajları ile değil daha büyük çaplı olduğu ortaya çıktı.

Apple, özellikle iPhone’lardaki bir hatayla geniş çaplı olarak uğraşıyor. Cihazların hata vererek kapanmasına neden olan bir açık keşfedildi. Hindistan’da konuşulan Telugu diline ait spesifik bir karakter eğer SMS yoluyla iOS 11 yüklü bir iPhone’a gönderilirse mesajlar uygulamasına girilemiyor. hatta birkaç deneme sonrasında cihaz kendisini yeniden başlatıyordu. Bu büyük sorun Twitter’a da sıçramış gibi görünüyor.

Belirttiğimiz yazılım hatasının keşfedilmesiyle beraber kullanıcılar farklı uygulamalarda bu karakteri test etmeye başladı. İlk olarak Twitter’da test edilen karakter geniş çaplı bir yankı uyandırdı. Hatta yüksek takipçi sayısına sahip olan hesaplar bu karakteri kullanıcı adına ekleyerek binlerce kişiye ulaşmayı denedi. Söz konusu karakterin Twitter akışınıza düşmesi yeterli oluyor. Siz bu karakterin geçtiği tweeti okusanız da okumasanız da uygulama etkileniyor ve sürekli kapanıyor. Kısa bir süreliğine uygulama kullanılamıyor.

Apple, bu hatanın farkında ve yeni güncellemeyle çözüleceğini açıkladı.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.