iPhone'da uygulamaları kapatmaya gerek yokmuş

iPhone'da uygulamaları kapatmaya gerek yokmuş

iPhone kullanıcılarının sıklıkla yaptığı hatta alışkanlık haline getirdiği 'uygulamaları kapatma' hareketinin gereksiz olduğu ortaya çıktı. Apple uzmanı John Gruber, uygulamayı yeniden açmanın daha fazla enerji tükettiğini ortaya koydu.

 

iPhone kullanıcılarının neredeyse tamamı arka planda çalışan programları kapatmak için her gün aynı hareketi yapyor. Ana ekran tuşuna iki kere basarak karşımıza çıkan programları tek tek kapatmak için her gün belli bir enerji harcıyoruz. Aslında bu hareketi yapmak çok gerekli değil.

via GIPHY

Bir çoğumuz RAM ve pil kullanımını azaltmak için arka planda çalışan uygulamaları kapatmanın faydalı olacağını düşünüyor. Uzmanlar arka planda çalışan programların kapatmak ile açık kalması arasında neredeyse hiçbir fark olmadığını söylüyor. Apple uzmanı John Gruber, bir yazısında uygulamaları kapatmaya gerek olmadığını söylemişti:

    ''iOS sistemi arka plandaki uygulamaların donacağı(RAM kullanmadan) şekilde dizayn edildi. Programı geri açtığınız anda tekrar çözülür ve kaldığı şekilde kullanılmaya devam eder. Bu nedenle arka planda çalışan uygulamalar cihazın performansını etkilemez. Hatta dondurulmuş bir uygulamaya geçiş yapmak onu yeniden açmaktan daha az enerji gerektirir. ''

Hatta Apple’ın kıdemli yazılım yönetici Craig Federighi geçtiğimiz yıl kendisine arka plandaki uygulamaların kapatılması ile bir e-postaya cevap olarak sadece ‘’hayır ve hayır’’ cevabını verdi. Ancak bu tavsiye çok fazla kişiye ulaşmamış olacak ki hala bu alışkanlıktan vazgeçilmedi.

Arka planda çalışan uygulamaları kapatmak bazen gerekli olabilir. Bu nedenle Apple iPhone cihazlarında bu özelliği hala bulunduruyor. Örneğin bir uygulama kilitlenir veya askıda kalırsa bu uygulamayı yeniden başlatmak için yukarı kaydırarak uygulamayı kapatabilirsiniz. İnternete bağlanmada bir sorun yaşıyor veya düzgün çalışmıyorsa uygulamayı yeniden başlatmanız gerekebilir gibi örnekleyebiliriz.

TRT Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.