iPhone'a yüz tanıma geliyor

iPhone'a yüz tanıma geliyor

Apple, yüz tanıma sistemi üzerinde uzmanlaşan İsrailli RealFace şirketini satın aldı. 10 çalışanı bulunan şirketi bünyesine katan Apple'ın, iPhone 8'de yüz tanıma sistemiyle güvenlik önlemini artıracağı iddia ediliyor.pp

Teknoloji devlerinin, rakiplerinden sıyrılarak öne çıkmak için yeni teknoloji üretmenin peşinde olduğunu biliyoruz. Akıllı telefon sektöründe bu ayrıcalığı sağlayan bileşenlerden birisi de güvenlik. Herkesin tüm özel bilgilerini depoladığı akıllı telefonlarda güvenlik anlamında kullanılan teknolojiler bir hayli önem arz ediyor.

Bildiğimiz üzere Samsung'un fiyaskoyla sonuçlanan akıllı telefonu Note 7, iris tarayıcısı kullanarak bu konuda önemli bir adım atmıştı. Fakat telefon piyasadan kaldırıldığı için, Samsung'u bu anlamda ön plana çıkaran teknoloji de hiçe gitmiş oldu. Tabii Samsung, yeni amiral gemilerinde de muhtemelen bu güvenlik teknolojisine yer verecektir.

İşte buna karşılık Apple'dan sürpriz bir hamle geldi. Cupertino merkezli teknoloji devi, yeni nesil güvenlik sağlayabilmek amacıyla İsrailli RealFace şirketini satın aldı. 10 çalışanı bulunan şirket için Apple'ın ödediği net rakam açıklanmadı fakat şirkete yakın kaynaklar bu rakamın 'birkaç milyon dolar' olduğunu ifade ediyor.

RealFace'in iOS için geliştirdiği Pickeez uygulamasında yüz tanımlama teknolojisi kullanılıyordu. Bu teknoloji, kullanıcının sosyal medya hesaplarındaki en iyi fotoğrafları seçmesinde yardımcı oluyor. Apple'ın bu şirketi kendi bünyesine katması, iPhone 8'de yüz tanıma sistemini kullanmak istediği olarak yorumlandı.

Elbette yüz tanıma sistemini ilk uygulayan şirket RealFace değil. Android'in eski sürümlerinde yüz tanıma özelliğiyle kilit ekranı açılabiliyordu. Fakat bu yöntemin çok güvenli olmadığı ve basit yöntemlerle sistemin açığının bulunduğu biliniyor. Apple, yeni yüz tanıma sistemiyle hem kolay hem de üst düzey bir güvenlik önlemi sağlamak istiyor.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.