iPhone X’in yeni özelliği keşfedildi

iPhone X’in yeni özelliği keşfedildi

27 Ekim tarihin de ön siparişe açılacak olan iPhone X’in lansmanda tanıtılmayan bir özelliği ortaya çıktı. Ortaya çıkan bu özellik sayesinde kullanıcılar, iOS’un bazı kullanıcıları için can sıkıcı bir durum halini alan bildirim sorununu ortadan kaldıracak

Apple’ın 10 yıla özel bir tasarım ile kullanıcılarına sunduğu gözde cihazı iPhone X cihazında bildiğiniz gibi parmak izi sensörü bulunmuyor. Bu özelliğin yerine Apple kullanıcılarının alışık olmadığı Face ID yani yüz tanıma özelliği bulunuyor. Cihaza eklenen özelliklere bakıldığında ise Apple Face ID özelliğini rakiplerine nazaran oldukça aktif kullanıyor.

Face ID’nin lasmanda dahi bahsedilmeyen bu özelliği Phone Arena bloğunda ortaya çıktı. Bildiğiniz gibi iOS cihazlarda gelen bildirimler, kilit ekranından rahatlıkla okunabiliyor. Buda birçok kullanıcı için gizliliği tehlikeye atıyor. Hal böyle olunca kullanıcılar bildirimlerden haberdar olabilmek için bu özelliği her ne pahasına olursa olsun açık bırakmak zorunda kalıyor.


Lakin iPhone X cihazında fark edilen Face ID özelliğine göre bildirimleri cihazın sahibinden başkası göremiyor. Anlatılana göre iPhone X’e bildirim geldiğinde cihazın sahibi telefonu kaldırdığında bildirini görebiliyor. Fakat bir başkası bildirim geldiğinde aynı işlemi yapmaya kalkarsa bildirim görünmüyor. Yani kısacası cihazda bulunan yüz tanıma sistemi, sadece yüzü tanımlı olan cihaz sahibine gelen bildirimleri gösteriyor.

Tasarımı ve donanımı ile meraklılarının gönlünü fetheden Apple, lansmanda bahsetmediği bu özelliği ile de kullanıcılarının gönlünü fethedecek gibi görünüyor.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.