iPhone X performansıyla rakiplerini ikiye katladı

iPhone X performansıyla rakiplerini ikiye katladı

Apple’ın geçtiğimiz hafta tanıttığı iPhone X, A11 Bionic işlemcisi ile Geekbench testlerinde hem rakibi olan Android cihazlara hem de halefi iPhone 7 Plus’a fark attı.

Apple, 12 Eylül’de büyük bir etkinlikle 3 yeni modelini tanıttı. Bu 3 modelin ortak noktası en hızlı ve güçlü olan A11 Bionic işlemcileri. A10 Fusion işlemcisine oranla oldukça güçlü olan A11 Bionic, Geekbench testlerinde en güçlü Android cihazlarla karşılaştırıldı.

İPhone X, yapılan performans testlerinde Galaxy S8, S8 Plus, Note 8, OnePlus 5 ve iPhone 7 Plus ile karşılaştırıldı. Bu testler esnasında ilk ortaya çıkan Geekbench sonuçlarına göre iPhone X’in performansı rakiplerine göre çok yüksek.
Geekbench test sonuçları.
iPhone X, A11 Bionic işlemcisi ile Geekbench çoklu çekirdek testinden 10069 puan alırken, Exynos 8895 işlemciye sahip en yakın rakibi Note 8 6784 puan, Galaxy S8 ise 6656 puan aldı. iPhone 7 Plus ise 5664 ile iPhone X’in neredeyse yarısı puan alabildi.
Tekli çekirdek test sonuçları.
Tekli çekirdek testinde ise 4188 puan alan iPhone X’i 3473 puan ile iPhone 7 Plus takip etti. Samsung Galaxy S8 tekli çekirdek testinden 1991 puan alırken, Note 8 1987 puan aldı, OnePlus 5 ise 1932 puan ile beşinci sırada yer aldı.

Yapılan performans testleri A11 Bionic işlemcisinin Snapdragon ve Exynos işlemcilere göre ne kadar başarılı olduğunu gösteriyor. iPhone X, Apple’ın yeni mobil işlemcisi sayesinde bazı MacBook Pro modellerinden bile daha iyi sonuçlar aldı.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.