iPhone 8 saniyenin milyonda birinde yüzünüzü tanıyacak

iPhone 8 saniyenin milyonda birinde yüzünüzü tanıyacak

Apple’ın merakla beklenen amiral gemisi iPhone 8 Eylül ayında tanıtılacak. Yeni iPhone’da yüz tanıma teknolojisi gibi özellikler olacağı tahmin ediliyor.

Yüz tanıma teknolojisinin ‘saniyenin milyonda biri’ hızında kullanıcının yüzünü tanıyarak tepki vereceği söyleniyor. Korean Herald’da yer alan habere göre yüz tanıma işlemi 3 boyutlu sensörler yardımıyla aşırı hızlı bir şekilde gerçekleşecek.

iPhone 8'de bulunan 3 boyutlu sensörler iOS 11 ile gelecek olan ARkit için geliştirilen uygulamalarda da kullanılacak. Bu sensörler iPhone 8’in ön ve arkasında bulunan kameraların bulunduğu ortamı tamamen tarayarak 3 boyutlu bir model çıkartmasına yardımcı olacağı söylentiler arasında.


Aralarında Korean Herald’ın da bulunduğu güvenilir kaynaklar Apple’ın yeni amiral gemisinde parmak izi ile çalışan TouchID özelliğinden vazgeçerek yüz tanıma teknolojisine geçeceğini iddia ediyor. Yüz tanıma teknolojisi Apple Pay ödeme sistemlerinde kullanılması bekleniyor. Bu iddialar gerçekleşirse iPhone'un kullanım alanlarına bir yenisi daha eklenecek gibi görünüyor.

Bu yeni özelliğe ek olarak iPhone 8’de gelmesi beklenen özellikler kablosuz şarj, rose gold yerine bakır rengi ve arttırılmış hız ve verimlilik şeklinde belirtiliyor.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.