iPhone 6S'in ana kamerası belli oldu

iPhone 6S'in ana kamerası belli oldu

Apple, yeni modelinde de, her zaman olduğu gibi, iki nesil geriden izlemeyi sürdürüyor.

Apple'ın önümüzdeki ay içerisinde tanıtıp, satışa sunacağı yeni iPhone ailesinde yer vereceği kamera modülünün detayları belli oldu.

Business Insider'ın doğrudan Apple'ın tedarik zincirlerine dayandırdığı habere göre, yeni iPhone 6S ile birlikte halihazırda kullanılan 8MP çözünürlüğündeki kameradan 12MP çözünürlüğüne geçilecek ve sensör büyüyecek. Bununla birlikte iPhone 6'da olduğu gibi yine her biri plastikten yapılma toplam 5 lensin ve çizilmelere vs. karşı da koruyucu olarak da safir camın kullanılacağı kameranın 4K çekim yapması da beklenenler arasında.
 
 

Gördüğümüz gibi bu lenslerin her birini bağımsız bir katman olarak düşünebiliriz. Birleştikleri vakit de Voltron'u oluştuyorlar ve çekim başlıyor.



Kamerada lens fazlalığının daha fazla ışık anlamına geldiğinin altını çizelim. Daha çok ışık ise daha net ve temiz görüntü demek. Özellikle de düşük ışıklı ortamlarda fark yaratan temel parametrelerden birisi.

İşte iPhone 6S bu açıdan 5 lensle tatminkar bir performans vaat etse de, Android dünyasında benzer çözünürlükteki rakipleri arasında kendisinden daha iyileri de var. Örneğin 13MP'lik One Plus 2'de 6 lens mevcut. Hatta artık 2 yaşına gelen Galaxy S5'te bile 6 lens katmanı mevcuttu. Apple'ın 6 lensli düzeneğe ise önümüzdeki yıl iPhone 7 ile geçmesi bekleniyor. Bu arada bu lenslerin tanesinin sadece 1 dolar olduğunun da altını kalın harflerle çizelim.
  • Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.