iPhone 6 değer kaybetmiyor

iPhone 6 değer kaybetmiyor

Bir iPhone 6 veya 6 Plus sahibiyseniz, telefonunuzu satarken sizi sevindirecek bir haberimiz var!

Analist Gene Munster'a göre iPhone 6'nın ikinci el değeri önceki modellerine göre daha yüksek bir seviyede seyrediyor.

Geçtiğimiz Eylül ayında ABD ve diğer ülkelerde, Ekim ayında ise Çin'de tüketicilere sunulan iPhone 6 ve 6 Plus, 2014 yılının son çeyreğine kadar 74.5 milyonun üzerinde bir satış rakamına ulaşmıştı. Bu da bir önceki yıla oranla, 51 milyon adet cihazın daha fazla satıldığını gösteriyordu. Apple'ın satışlar için gerçekleştirdiği yüzde 46 oranındaki büyüme, tüketicilerin iPhone 6'ya ne denli rağbet gösterdiğini ortaya koymuştu.

Piper Jaffray analisti Gene Munster tarafından yapılan yeni bir araştırma, iPhone 6 ve 6 Plus'ın piyasaya sürülmesinin üzerinden 9 aylık bir süre geçmesine rağmen önceki modellere oranla çok fazla değer kaybetmediğini gösterdi. Araştırma, eBay üzerinden satışa sunulan iPhone 6 ve 6 Plus'ın kullanılmış modellerinin, sıfır cihazlara ödenmesi gereken ücretin yüzde 72'si ile satın alınabileceğini gösteriyor. iPhone 5S ve 5C için ise bu oranlar yüzde 60 ve yüzde 48 seviyelerinde seyrediyordu.

Munster, aynı sonuçların Çin'in en popüler alışveriş sitesi için de geçerli olduğunu söyledi. Taobao'da iPhone 5S ve 5C için oranlar yüzde 65 ve yüzde 53 şeklinde belirlenirken, iPhone 6 ve 6 Plus için yüzde 73 seviyelerinde seyrediyor.

chip

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.