İphone 6, Alışkanlıklara Göre Pil Ömrü Sunacak!

İphone 6, Alışkanlıklara Göre Pil Ömrü Sunacak!

Apple'ın geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan patent başvurusu iPhone 6'da olabilecek ilginç bir özelliği gün yüzüne çıkardı.

Teknoloji devi Apple bir süredir bu yıl çıkaracağı Iphone modeli üzerinde çalışıyor. Şu ana kadar bu yıl Apple'ın rakiplerinden Sony ve Samsung amiral gemilerini tanıttı. Kısa bir süre sonra da HTC amiral gemisi modelini tanıtacak. Bu cihazlara üstünlük sağlamak için çalışmalarını sürdüren Apple'ın geçtiğimiz günlerde yeni bir patent başvurusu gün yüzüne çıktı.

Apple'ın bu yeni patent başvurusu günümüz akıllı telefonlarının en büyük sorunu diyebileceğimiz pil ömürleriyle alakalı. Apple'ın bu yeni patent başvurusu, kullanıcının cihazı hangi sıklıkta kullandığını ve hangi vakitlerde şarj ettiğini belirleyen bir fonksiyonu işaret ediyor. Bu fonksiyonla birlikte gelecekteki Apple ürünleri kullanıcısının alışkanlıklarına adapte olup ona göre çalışacak.

Mesela bu fonksiyonla birlikte Apple cihazları, kullanıcısının cihazı en az kullandığı saatleri belirleyecek ve bu saatler içerisinde kendisini uyku moduna alacak. Bu şekilde daha uzun bir pil ömrü sağlanacak. Şu an için Iphone 6'da böyle bir fonksiyonun olabileceği konuşuluyor. Ancak Apple'ın bu fonksiyonu hala geliştirme aşamasında olduğunu da belirtelim.

Haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.