İpekböceği 750 Bin Yolcu Taşıdı

İpekböceği 750 Bin Yolcu Taşıdı

Konforlu ulaşımı Bursa'nın merkezine taşıyan Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Bursa'da üretilen ilk yerli tramvay 'İpekböceği', T1 hattında seferlerine başladığı 12 Ekim'den bu yana yaklaşık 750 bin yolcu taşıdı.

Bursa'da sorunsuz bir şekilde seferlerine devam eden T1 tramvay hattı kent içi ulaşıma nefes aldırıyor. Bugüne dek yaklaşık 750 bin yolcunun taşındığı tramvayın ulaşım sistemine dahil olmasıyla birçok araç şehir içi trafikten çekildi ve bu sayede hava kalitesine ciddi katkılar sağlandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Burulaş'ın tramvay işletmesinden yüzünün akıyla çıktığını belirterek, T1'in ardından Terminal ve Siteler hatlarının da en kısa zamanda devreye alınacağını ve kentin tüm caddelerinin hafif raylı sisteme entegre olacağını belirtti.

VATANDAŞA DUYARLILIK ÇAĞRISI

Bursalıların tramvaya çok hızlı adapte olduğunu ifade eden Altepe, trafikle iç içe seyreden tramvay hattına kesinlikle araç bırakılmaması gerektiğini bir kez daha hatırlattı. Kamu hizmeti yapan yolcu taşıtlarının güzergahında ve duraklarda duraklama yapılmaması gerektiğini ifade eden Başkan Altepe, kurallara uymayan araçlara Karayolları Trafik Kanunu'nun 61/1-a maddesinden cezai işlem uygulanacağını kaydederek, vatandaşlara duyarlılık çağrısında bulundu.

Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım faaliyetlerine önem verdiğini ve çalışmalarıyla trafiğe nefes aldırmayı hedeflediklerini belirten Altepe, "Bursa'da şehir içi trafik kilitlendiğinde bütün Bursa halkı zarar görüyor. Öğrencilerin okuluna, çalışanların işyerlerine, hastaların sağlık kuruluşlarına rahatça ulaşmaları gerekiyor. Bu noktada bizler gereken çalışmayı yapıyoruz ancak bu konuda vatandaşların da dikkatli ve duyarlı olmaları gerekiyor. Bilinçli her vatandaşın, diğer vatandaşların ulaşım hakkına saygılı olmaları, tramvay hattında kesinlikle duraklama ve parklama yapmamaları ve yapanları da uyarmaları gerekiyor. Bu konuda vatandaşlarımızdan daha duyarlı olmalarını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.