İpeğin başkentine İpek Müzesi kuruldu

İpeğin başkentine İpek Müzesi kuruldu

İpeğin başkenti Bursa'ya İpek Müzesi kuruldu, müzenin 'İpek Bölümü'nde üretim de yapılması planlanıyor.

Geçmişte ipek üretimi ile tanınan Bursa'da "İpek Müzesi" oluşturuldu. Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan müzenin 'İpek Bölümü'nde üretim de yapılması planlanıyor.

İpek Bölümü'nün açılışı, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile "Uluslararası İpek Sempozyumu" için şehre gelen yabancı ülke temsilcileri tarafından yapıldı. Törende konuşan Başkan Recep Altepe, Bursa'nın ipekçilik geçmişini hatırlattı. Yıllarca fabrika olarak hizmet veren yerde müze kurduklarını ifade eden Altepe, şöyle konuştu: "Bu tarihi mekanda Bursamızın en önemli sembolü olan ipek ve ipekçilik kültürü yaşatılacak. Müzede, ipek üretiminde kullanılan tüm sistemler, makineler buraya tekrar kuruldu. Bizlere bu konuda hibede bulunan sanayicilerimiz, bu işi yapan değerli hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz. Bu ipek müzesi ile kozadan ipliğe ve dokumaya kadar tüm serüven anlatılıyor. İpekçilik en güzel şekilde tanıtılıyor."

"MÜZEDE İPEK ÜRETİMİ YAPILACAK"

Müzede aynı zamanda ipek üretimi de yapılacağının altını çizen Altepe, şöyle devam etti: "Şimdiden sonra burada üretim de yapılacak ve ürünler satılacak. Bir yandan müze işlevi görürken bir yandan da faaliyete geçmiş oluyor. İpek kenti Bursa için, ipekten fazla iz kalmamış Bursa için güzel bir başlangıç yapmış olduk."
Altepe, daha sonra yabancı misafirleri ile birlikte müzeyi gezerek makineleri inceledi.

Cihan