iOS ve Android’de yeni güvenlik açığı!

iOS ve Android’de yeni güvenlik açığı!

iOS ve Android cihazlar mobil pazarda güvenlik konusunda daima birbirine taş atmakta. Fakat iOS ve Android'de yeni bir güvenlik açığı bulundu!

Dünyada en çok kullanıla mobil işletim sistemlerinin başında iOS ve Android gelmekte. Her iki platform da performans, hız, stabilite veya değişik bir çok yönden kıyaslanmakta. Bu testlerin içinde bir de güvenlik var.

Günümüzde güvenliğin daha çok önem arz ettiği akıllı cihaz pazarında Android ve iOS cihazlarında bulunan yeni bir açık kullanıcıları tedirgin etmekre. Fakat bu güvenlik açığı göz ardı edilebilir cinsten değil.

Ortaya atılan rapora göre eğer kişi hakkında mahkeme kararı çıkarsa eski sürümlere sahip iOS ve Android cihazlara uzaktan erişim kurulabiliyor. Yani mahkeme kararı doğrultusunda Google ve Apple sizin cihazlarınıza uzaktan erişebilir.

Şu anda sadece Amerika için geçerli olan bu uygulamanın zamanla tüm dünyada yayılması muhtemel. Ama bu olay yalnızda firmaların eski sürümlerinde gerçekleştirilebiliyor. Android 5.0 ve iOS 8 üstü bir sürüme sahip değilseniz bu açık sizi de etkiliyor. Eğer bu sürümlerden alt bir sürüme sahip Android veya iPhone cihazınız varsa sizde bu güvenli tehlikesiyle karşı karşıya kalabilirsiniz.

Akit 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.